„Dezvoltarea”, motiv de supărare între Gheorghe Falcă și UDMR

Europarlamentarul acuză o înțelegere între UDMR și social democrați

Europarlamentarul Gheorghe Falcă acuză UDMR de înțelegere cu social democrații pentru păstrarea ministerului Dezvoltării, unul dintre ministerele „cu greutatea”. În opinia sa, exprimată în direct la Digi 24, Falcă susține că „logic” ar fi fost ca PSD să ia Transporturile, PNL Ministerul Dezvoltării, iar UDMR Ministerul Fondurilor Europene.

De altfel, UDMR a intrat în negocieri cu mandatul de a-și păstra cele trei ministere pe care le-a deținut și în Cabinetul Cîțu, lucru despre care Falcă spune că a demonstrat  „că nu avut respect față de partenerii care au fost corecți”.

„PNL a finalizat negocierea și este de acord cu această negociere. Dar eu, Gheorghe Falcă, o să-i spun și dlui Kelemen Hunor, când o să ne revedem, că nu a fost corect. Puteați să înțelegeți ierarhiile. Faptul că nu ați înțeles aceste ierahii, eu, Gheorghe Falcă, îmi permit pentru prima dată, nu m-ați văzut pe mine vorbind împotriva UDMR niciodată, dar pentru prima dată dați-mi voie să vă spun că ați greșit față de noi și ați greșit față de ierarhiile care se întâmplă în politică. Din punctul meu de vedere”, a spus europarlamentarul, care a reamintit că UDMR și-ar fi dorit să ia Ministerul Fondurilor Europene, în cazul unui guvern minoritar.

Totodată, Falcă a făcut referire la o întâlnire separată dintre liderii PSD și UDMR, tocmai pe tema menținerii portofoliului de la Dezvoltare la aceștia din urmă.

„Dezvoltarea” a amenințat coaliția

Reamintim că vineri negocierile au fost blocate din acest motiv, UDMR amenințând cu ieșirea de la guvernare în cazul în care nu va putea păstra Ministerul Dezvoltării. Întrebat care este motivul pentru care UDMR nu vrea să renunțe la acest minister, situație care ar fi putut duce la ruperea coaliției, Kelemen Hunor a afirmat că „prioritățile noastre pentru ministerul Dezvoltării sunt luate din programul de guvernare: dezvoltarea României, dezvoltare echilibrată, corectă, eficientă și transparentă”, a explicat Hunor.   

Mai mult, acesta a afirmat că UDMR renunțase la o serie de alte lucruri, așa că avea toate motivele să meargă în continuare cu cele trei ministere. „Uniunea poate să rămână cu portofoliile actuale, restul să le împartă colegii. Eu nu vreau să iau nimic de la nimeni, nu am pretenții. Am renunțat, dacă mergem pe ideea rotației, să dăm noi prim-ministrul pentru 5-6 luni, cât ar veni. Am renunțat la multe lucruri, nu vreau să intru în detalii. Am acceptat anumite situații”, a declarat Kelemen Hunor.

Bode: „UDMR trebuie să fie parte din coaliţie, pentru că este un partener de cuvânt”

Articolul precedentPonta salută posibila intrare a PSD la guvernare
Articolul următorRafila are un scenariu sumbru pentru România