Sursa foto: Realitatea Plus

Alexandru Kocsis-Cristea, deputat liberal, a anunțat că cei 17 membri PNL care s-au dezafiliat deja de grupul parlamentar vor demisiona marți din formațiune. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el a precizat că „a sperat până în ultima clipă”, ca PNL nu va accepta o alianță cu PSD.

„Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas şi vor spune NU acestei cârdăşii cu PSD”, a scris pe pagina de Facebook. Mai mult, el a mai precizat că 40 de parlamentari au semnat o scrisoare prin care au cerut renunțarea la orice discuție cu PSD și refacerea coaliției cu USR.

Alexandru Kocsis-Cristea: „ Liberalii au capitulat în fața lui Klaus Iohannis”

În postarea sa de luni seara de pe Facebook, liberalul  mai precizat că la votul decisiv pentru programul politic comun cu social-democrații au fost 29 de voturi „pentru”, 10 „împotrivă”, 9 abțineri și 17 absenți. El a spus că singurul mod în care liberalii absenți puteau să se opună lui Cîțu era să voteze împotriva listei miniștrilor partidului în BPN al PNL de luni.

„Mâine, alături de ceilalţi 16 colegi care şi-au păstrat coloana dreaptă până la capăt, indiferent de câte presiuni s-au făcut asupra lor, îmi voi da demisia din PNL”, a mai scris Alexandru Kocsis.

În încheierea mesajului său, liberalul se arată dezămăgit că „Marele Partid Național Liberal”, după ce a trecut prin două războaie mondiale și perioada comunistă, „a capitulat în fața lui Klaus Iohannis, un politician mediocru şi meschin care ne-a păcălit pe toţi”.

Pentru Ludovic Orban, PNL a murit

Fostul lider liberal, Ludovic Orban, a anunțat imediat după ședința în care s-a validat guvernarea cu social democrații că își va da demisia din partid. Reamintim că în urmă cu 10 zile a fost votată excluderea sa din PNL.

La ieșirea din ședința PNL unde au lipsit 17 parlamentari liberali, Orban a precizat că pentru el, partidul „a murit în pat cu PSD”. Mai mult, el e de părere că liberalii se vor prăbuși în sondaje și e nevoie de formarea unui nou partid.

„E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuşi în sondaje, e nevoie de un nou partid care să contrabalanseze acest hipopotam”, a precizat Ludovic Orban.

De asemenea, fostul prim-ministru consideră că PNL „și-a negat întreaga istorie” prin decizia de a colabora cu PSD pentru formarea unei guvernări. „O majoritate fragilă care asculta de Iohannis a dus partidul într-o înfundătură”, a mai spus fostul preşedinte liberal.

Pentru Orban, „PNL a murit în pat cu PSD”

Articolul precedentDoi preoți sunt acuzați că le-au cerut credincioșilor vaccinați să părăsească biserica
Articolul următorFlorin Roman, PNL: „Infirm categoric declarațiile Ralucăi Turcan”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.