sursa foto: agora.md

Doi preoți din Botoșani au solicitat enoriașilor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 să părăsească biserica. Mai mult, ei ar fi cerut persoanelor care purtau mască să renunțe la ele.

Monica Adăscăliței, directoarea Direcției de Sănătate Publică, a anunțat că autoritățile sanitare au demarat o anchetă în cazul celor doi preoți. Mai multe persoane au trimis sesizări, însoțite cu înregistrări video, unde preoții ar fi smuls masca de pe față la credincioși.

Preoții și COVID-19

De asemenea, Adăscăliței a mai precizat că se va lua legătura și cu conducerea bisericii la nivelul județului Botoșani. „Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni. Vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a spus Adăscăliţei, relatează Digi24.  Mai mult decât atât, directoarea DSP a mai precizat că și medicii de familie au atras atenția asupra unor preoți ce dezinformarea credincioșii cu privire la vaccinare.

Nu este primul caz când Biserica Ortodoxă Română atrage privirile prin preoții care consideră că vaccinarea împotriva COVID-19 este dăunătoare.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a spus duminică, la Mănăstirea Colilia, că va da afară orice preot ce împărtășește credincioșii cu mai multe lingurițe.  „Nimeni nu se contaminează. Chiar dacă s-a împărtăşit unul bolnav”, spune înaltul ierarh.

Altfel spus, Teodosie e de părere că lingura pentru împărtășanie nu răspândește COVID-ul ori alți microbi sub nicio formă. Mai mult, arhiepiscopul a mai adăugat că și dacă se împărtășesc 100 de mii de oameni cu aceeași linguriță, nicio persoană nu se contaminează. De la debutul pandemiei, Teodosie a incitat la nerespectarea normelor sanitare.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a precizat spre sfârșitul lunii octombrie că biserica este pentru vaccinarea impotriva COVID-19. Mai mult, el e de părere că mesajele transmise de Teodosie sunt „razna la realitate”. Toxice pentru organismul comunitar.

„Efectul lor este unul total smintitor. Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde. Ele nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin. Cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte”, a transmis Bănescu, în aceea perioadă.

ÎPS Teodosie ignoră CNA-ul și face noi declarații controversate

Articolul precedentSupercomul lui Ciuclea a obținut contractul de salubrizare la Cluj după ce Primăria lui Boc a respins toate ofertele celorlalte firme
Articolul următorUn deputat PNL anunţă demisia din partid a mai multor parlamentari liberali
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.