Ionuț Moșteanu
Ionuț Moșteanu (USR PLUS)

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, face acuzații la adresa președintelui Klaus Iohanis, despre care spune că „a păcălit milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să îi scape de PSD”.Supărarea celor de la USR vine după ce, vineri, la Bruxelles, Iohannis i-a numit pe aceștia „crizatori”, în contextul în care după demiterea lui Stelian Ion, de la Justiție, România a intrat în criza guvernamentală.  

Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică. Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români. USR a fost în stradă împotriva ticăloșiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiție curată și pentru o Românie europeană. Când am intrat la Guvernare, i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinațiile politice pe sub masă.

a scris Ionuț Moșteanu pe pagina sa de Facebook

Deformarea realității

În aceeași postare, Moșteanu a ținut să sublinieze că retragerea susținerii politice a lui Florin Cîțu, care apoi a dus la demisia miniștrilor USR, precum și depunerea moțiunii de cenzură alături de parlamentarii PSD, nu a venit dintr-odată.

„Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni (n.r. Planul Anghel Saligny). Și asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit «drulăi». Acum suntem numiți «crizatori», iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme. Asta e o deformare a realității”, a mai scris Moșteanu, pe Facebook, reamintindu-i lui Klaus Iohannis care au fost reformele pe care USR le-a făcut în lunile de guvernare. „În justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere. Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid. Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari”, a mai scris liderul deputaților USR, adăugând că își asumă eticheta de „crizatori”, pentru că toate demersurile acestora erau pentru a avea un stat reformat.

Dan Barna anunță: USR va deveni un partid de opoziție

Articolul precedentUn centru de testare gratuită pentru COVID-19 va fi deschis la Bistrița
Articolul următorCNSU a decis care sunt restricțiile pentru următoarele 30 de zile