Într-o conferință de presă, primarul Bistriței, Ioan Turc a declarat că săptămâna viitoare se va deschide primul centru de testare gratuită Covid-19 în Piața Centrală. Serviciile vor fi oferite de SVSU, iar testarea se va putea face fără programare. Edilul e de părere că prin această măsură, oamenii vor înțelege cât de importantă e protejarea față de coronavirus și de riscurile bolii. Mai mult, Ioan Turc îndeamnă pe cât mai mulți bistrițeni să se vaccineze pentru a reveni, în cel mai scurt timp, la o viață normală.

„Simplul fapt că vezi în stradă oameni care testează gratuită, îmbrăcați într-un anume fel, e un mesaj, de fapt o invitație tot înspre a se vaccina”, a spus primarul Bistriței, Ioan Turc, relatează timponline.ro.

Testare gratuită COVID-19 pentru toți locuitorii din Bistrița

Centrul de testare gratuit va avea, pentru început, 1.000 de teste rapide. Primarul a declarat că vor mai fi achiziționate dacă o să rămână fără. Mai mult decât atât, persoana testată va fi legitimată și informațiile transmise către DSP. De la deschiderea centrului de vaccinare la SVSU Bistrița s-au vaccinat peste 23 de mii de bistrițeni.

Buzău este orașul ce a oferit posibilitatea de testare gratuită a cetățenilor prin programul ,,OXIGEN”, derulat de municipalitate. Totodată, la nivel național, peste 100 de farmacii testează gratuit pentru COVID-19, folosind teste antigen rapide de la Ministerul Sănătății. În momentul de față, 106 farmacii testează gratuit pentru COVID-19, dintre care 12 se află în Capitală. Totodată, în Prahova sunt 19, 13 sunt în Cluj, câte 10 în Constanța și Iași și două în Timiș.

Astăzi, 22 octombrie, s-au înregistrat peste 15.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 448 de pacienți au murit. 1.848 persoane sunt internate la ATI. La nivel național, de la debutul pandemiei, au fost confirmate 1.534.942 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1.300.368 de pacienți au fost declarați vindecați.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat „Maratonul Vaccinării pentru Viață”, care a început astăzi în București și va dura până luni. La nivel național s-au vaccinat aproape 10 0 de mii de români

A fost lansată varianta web a aplicaţiei prin care sunt verificate certificatele COVID-19

Articolul precedentA fost lansată varianta web a aplicaţiei prin care sunt verificate certificatele COVID-19
Articolul următorMoșteanu acuză. Iohannis i-a mințit pe români că îi scapă de PSD
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.