Potrivit Direcției de Sănătate Publică București (DSP), incidența COVID-19 în Capitală a ajuns la 16,54 la mia de locuitori, față de 16,50 cât a fost cea înregistrată joi. De asemenea, miercuri, incidența a fost de 16,51, iar marți 16,44.

Totodată, propunerea Inspectoratului Național de Sănătate Publică (INSP) de introducere a carantinei în București și județul Ilfov a fost respinsă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Mai mult, propunerea a fost respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU. Cu toate acestea, Comitetul a luat decizia de a intensifica controalele privind respectarea măsurilor de combatere a efectelor noului coronavirus.

Peste 15.000 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Conform Grupului de Comunicare Strategică ( GCS), vineri, 22 octombrie, s-au înregistrat 15.410 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 357 decese dintre care 1 anterior.

Totodată, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat aproape 100 de mii de români, din care peste 60 de mii au făcut prima doză. Mai exact, 99.376 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 62.512 cu prima doză, 8.513 cu doza a doua și 28.351 cu doza a treia. În țara noastră, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au vaccinat peste 6 milioane de români, din care 5.777.190 cu schema completă și 630.136 inclusiv cu a treia doză.

Președintele României a făcut un nou apel la vaccinare și a dat exemplu statele din vestul Europei. Șeful statului îndeamnă românii să se informeze doar din surse credibile.

„Nimeni nu se poate vaccina în locul nostru. Știți foarte bine, acasă situația este foarte complicată. Am vorbit despre o catastrofă în domeniu. Spitalele sunt pline, medicii lucrează non-stop, locuri la ATI nu mai sunt, am apelat la ajutorul european și am primit sprijin de la 8 state europene. Este un lucru important și arată în această situație disperată că solidaritatea europeană nu e doar o expresie este un fapt. Le-am mulțumit partenerilor noștri și prieteni care ne ajută”, a precizat Klaus Iohannis la Bruxelles.

Klaus Iohannis: „Ideile toxice împotriva vaccinării, un atac direct împotriva umanității”

Articolul precedentRestricții în România: se interzic evenimentele de orice fel
Articolul următorCimitirul din Slobozia a devenit neîncăpător. Groparii nici nu mai știu câte gropi sapă zilnic
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.