Klaus Iohannis (captură video)

Președintele României, Klaus Iohannis atrage atenția asupra numeroaselor pericole cu care societatea românească se confruntă din cauza dezinformării și a mesajelor de ură.

Șeful statului susține că „sute de oameni mor” din cauza populiștilor cinici care „propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității”. Mai mult, cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Iohannis a reamintit tuturor că ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă nu trebuie uitat. De asemenea, președintele țării a precizat că datoria statului român este de a comemora victimele Holocaustului.

„Acum exact opt decenii, începea deportarea forțată a evreilor români în Transnistria, campanie în care 120.000 de evrei au parcurs un drum al morții”, se arată în mesajul transmis de șeful statului, relatează Digi24.ro.

Iohannis: „Trebuie să îi prețuim și onorăm pe puținii supraviețuitori

Șeful statului a mai precizat că memoria victimelor trebuie păstrată, iar trecutul asumat.

„Numai în acest fel vom putea lupta împotriva încercărilor de falsificare a istoriei, tentativelor din ce în ce mai dese de reabilitare a criminalilor și negare a suferințelor victimelor inocente”, a mai declarat Iohannis.

Pe lângă asta, președintele a amintit de criza sanitară ce a pus stăpânire pe sistemul medical. El a susținut că discursurile de ură și știrile false au favorizat alimentarea sentimentelor de neîncredere și nesiguranță în jurul populației. De asemenea, președintele României e de părere că de la oamenii politici și  până la omul de rând e nevoie de o luptă continuă pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale.

„Fac un apel la toți actorii politici responsabili să acționeze hotărât împotriva oricăror încercări de dezbinare. Fie ca memoria victimelor să rămână veșnic în inimile noastre!”, a conchis președintele României.

Astăzi, 11 octombrie, la Palatul Cotroceni au loc consultările cu partidele parlamentare pentru încheierea crizei politice ce durează de o lună. Președintele României a atacat, în repetate rânduri, USR, despre care a spus că „a abandonat guvernarea”.

De asemenea, el a mai precizat că guvernul a fost victima unor orgolii politicianiste, iar partidul lui Dacian Cioloș s-a aliat cu PSD și AUR pentru dărâmarea propriului guvern.

„Acum trebuie să găsim o ieșire din aceasta criză în care am intrat”, a spus președintele după căderea Guvernului Cîțu.

Iohannis a semnat legea care „taie” beneficiile foștilor șefi de stat, dacă au colaborat cu securitatea

Articolul precedentSunt considerate inutile și învechite: semnele direcționale dispar din Paris
Articolul următorAUR nu vrea sub nicio formă certificat verde
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.