Sursa foto: France Bleu
Sursa foto: France Bleu

Semnele direcționale sunt considerate învechite de către Primăria din Paris, motiv pentru care autoritățile din Capitala Franței au decis înlăturarea lor.

Motivul expus de primarul Parisului constă în faptul că toate vehiculele sunt, în prezent, echipate cu GPS.

”Sperăm că toți aveți un sens al direcției, deoarece, în curând, va fi imposibil să vă găsiți drumul în jurul orașului Paris fără tehnologie”

Primăria consideră că respectivele semne mari care indicau direcțiile pe drumurile Capitalei au devenit atât inestetice, cât și nefolositoare pentru locuitorii orașului și pentru turiști.

Panourile mari și albe mari, care au indicat direcții de aproximativ treizeci de ani, sunt dezmembrate în anumite districte, cum ar fi Bercy.

Prin urmare, este nevoie ca pietonii sau șoferii să posede un bun simț al direcției, deoarece semnele vor dispărea în totalitate, precizează Paris ZigZag.

Semnele direcționale sunt inestetice și mult prea voluminoase pentru trotuarele înguste

La prima vedere, decizia poate părea surprinzătoare. Cu toate acestea, ea are ca scop amenajarea unui spațiu public mai estetic și mai liber.

Dintre toate indicatoarele direcționale mari, vor rămâne doar panourile care indică spitale, parcări sau alte locuri specifice. Vor dispărea cele care arată, spre exemplu, drumul spre o stație.

Locuitorii orașului Paris consideră că aceste semne sunt inestetice, inutile și, mai presus de toate, voluminoase pe trotuarele înguste.

Sursă foto: Paris ZigZag

Prima operațiune de demontare a panourilor a avut loc joi, 7 octombrie

În așteptarea demontării celor 1.800 de indicatoare direcționale, prima operațiune a avut loc joi. Este vorba despre strada pariziană ”De Lyon”, situată în arondismentul 12.

Indiferent dacă există voci care protestează în fața aceste schimbări, măsura face parte din programul Orașului Paris ”pentru o nouă estetică”.

Unii rezidenți se tem că persoanele care nu locuiesc la Paris se vor pierde foarte repede. Mai mult, șoferii ar putea provoca accidente în timp ce își caută direcția. Alții sunt încântați, cum ar fi Jo Henry, brutar și manager.

Nu știu dacă semnele sunt foarte utile. Oamenii veneau deseori să ne ceară indicații de orientare. Este mult mai bine așa. Poluarea vizuală este redusă și cred că și pentru mediu este mai bine”, a explica managerul.

Articolul precedentAvem director la clubul sportiv al CJ Prahova! Nu avem plan de management…
Articolul următorKlaus Iohannis: „Ideile toxice împotriva vaccinării, un atac direct împotriva umanității”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time