AUR nu vrea sub nicio formă certificat verde

Simion și Târziu fac apel la parlamentari să nu voteze OUG dată de Florin Cîțu

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) face un apel către toți parlamentarii pentru a nu vota Ordonanța de Urgență cu privire la introducerea certificatului verde, potrivit unui comunicat de presă, citat de News.

Astfel, deputatul George Simion a atras atenția că apelul său se îndreaptă spre cetățenii simpli, pentru că doar împreună se poate spuen nu dictaturii, în opinia sa.

„Facem un apel la toţi parlamentarii să o respingă, întrucât ordonanţa conţine grave carenţe juridice şi împarte populaţia României în persoane vaccinate şi nevaccinate, punând semnul egal între o persoană nevaccinată şi una bolnavă şi între o persoană vaccinată şi una sănătoasă. Apelul nostru se îndreaptă şi către cetăţenii simpli: implicaţi-vă, scrieţi-le parlamentarilor din circumscripţiile voastre electorale, exprimaţi-vă nemulţumirile, apăraţi-vă drepturile şi libertăţile! Doar împreună putem fi o forţă, doar împreună putem să spunem NU dictaturii!”, a spun George Simion.

Vaccinați și nevaccinați

Liderul senatorilor AUR,  Claudiu Tîrziu a afirmat că „guvernul muribund Cîţu vrea să transforme cetăţenii României în vaccinaţi şi nevaccinaţi, în cetăţeni de rangul întâi şi cetăţeni de rangul doi”, asta deși Raed Arafat a precizat că certificatul verde nu înseamnă obligativitatea vaccinării, „dacă nu te vaccinezi, măcar te testezi, una din două. Vaccinul e pe gratis, testul nu poate fi pe gratis”. De altfel, precizarea lui Arafat a venit tot într-un apel, dar pentru aprobarea acestei OUG.

„Timpul a arătat că şi persoanele vaccinate se pot infecta şi transmite virusul, astfel că segregarea pe criterii sanitare este nu doar neconstituţională, ci şi stupidă. Decizia de a te vaccina sau nu trebuie să rămână o decizie personală. Respingem categoric orice formă de presiune din partea statului pe acest subiect”, a precizat co-președintele AUR Claudiu Tîrziu.

Arafat, apel către parlamentari să voteze proiectul de lege privind vaccinarea sau testarea cadrelor medicale

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Ideile toxice împotriva vaccinării, un atac direct împotriva umanității”
Articolul următorMai puțini pelerini, la moaștele Sfintei Parascheva