Ludovic Orban a decis să demisioneze din grupul parlamentar al PNL și că nu va susține un guvern sub conducerea lui Nicolae Ciucă. Fostul președinte al liberalilor a precizat, pentru B1TV, că președintele României a uitat de tot de interesele celor care l-au votat. „Iohannis și gașca demolatoare au trădat grav interesele votanților”, a spus Orban.

De asemenea, Orban susține că partidul pe care l-a condus nu mai există, iar conducerea țării ar trebui să fie transparentă. „Decizia de a-l propune pe Nicolae Ciucă premier nu a fost a PNL, ci a lui Iohannis. PNL nu mai există, este prelungirea fără voință a lui Klaus Iohannis (…) România e o țară democratică în care nu guvernăm prin ordin, prin disciplină miitară, ci prin dialog, transparență, dezbatere”, a mai spus Orban.

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru

Fostul președinte PNL a mai precizat că atât noul premier desemenat, cât și Iohannis au ajuns în funcții fără să aibă o experiență politică în spate.

„Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate. Iohannis e și el un exemplar în acest sens. El a apărut pe turnantă în PNL, a devenit președintele PNL și șeful statului. Te și miri cum au ajuns în funcții”, a mai precizat  Orban la B1 TV. Mai mult, el îl acuză pe Iohannis că a ajuns să facă înțelegeri cu PSD, după ce s-a făcut cunoscut prin lupta anti-PSD.

„Eu nu-l recunosc pe Klaus Iohannis. Am lucrat împreună, mai ales în pandemie. Nu am văzut această voință bolnavă de a controla totul, de a conduce PNL, de a conduce guvernul. El s-a făcut cunoscut prin lupta anti-PSD și acum face înțelegeri cu PSD”, a conchis Ludovic Orban.

Ieri, 21 octombrie, după consultările de la Cotroceni, președintele PNL a precizat că el l-a propus pe Nicolae Ciuca pentru funcția de premier. Totodată, fostul premier e conștient de criza politică și sanitară prin care trece România, iar formarea unui guvern trebuie făcută cât mai rapid.

„Partidul Național Liberal l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar, alături de partenerii cu care am gestionat și până acum această situație, de la UDMR”, a declarat Florin Cîțu, după consultările cu Iohannis de ieri.

Florin Cîțu: „PNL l-a propus pe ministrul Apărării Nicolae Ciucă pentru funcția de premier”

Articolul precedentPiedone: „Aveți grija de bunici! Iubiți-vă și respectați-vă familia”
Articolul următor10 persoane arestate într-un dosar al Parchetului condus de Kovesi. Percheziții și confiscări în valoare de milioane de euro în Germania, Italia și Bulgaria
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.