Testare Covid (foto BIZ Brașov)

Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCB) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a precizat că dacă românii nu se vaccinează, în luna noiembrie vom înregistra și 25 de mii de noi cazuri de COVID-19.

Medicul epidemiolog Adriana Pistol face apel la populație să se vaccineze pentru a reveni, în cel mai scurt timp posibil, la normalitate. „Depinde de noi, de toată lumea. Nu este vorba doar să se introducă restricții, este vorba că nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic. Iar unii, din păcate, vor muri. Este o realitate”, a declarat medicul Adriana Pistol, relatează Libertatea.ro.

Joi, 21 octombrie, autoritățile au confirmat peste 16 mii de noi cazuri de infectare, o scădere ușoară față de 20 octombrie, unde s-au înregistrat peste 17 mii de cazuri. Recordul absolut s-a înregistrat pe 19 octombrie, cu un număr de cazuri de 18.863 de noi infectări. De asemenea, tot în aceeași zi s-au înregistrat și cele mai multe decese- 574. Mai exact, un român la fiecare patru minute a pierdut lupta cu coronavirus.

INSP: „Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă”

Directorul CNSCB face apel la români să se vaccineze și să se informeze din surse credibile când vine vorba de pandemia de coronavirus.

„Vorbim despre un virus care nu ține cont de guverne. Acesta este mesajul esențial pentru populație: Haideți să ne potolim odată! Mergeți și vaccinați-vă! S-au vaccinat peste 4 miliarde de oameni pe planetă. Mergeți și vaccinați-vă, ca să ne putem vedea de viață”, a precizat Adriana Pistol, relatează sursa citată. Mai mult decât atât, specialista a mai precizat că Marea Britanie, după ce tulpina Delta a cuprins toată țara, britanicii s-au vaccinat în masă, iar răspândirea virusului „s-a potolit de tot”.

Președintele României a anunțat că, din 25 octombrie, vor intra în vigoare mai multe restricții pentru oprirea răspândirii noului coronavirus. Masca va deveni obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior. De asemenea, circulația va fi restricționată pe timp de noapte, excepție făcând cei vaccinați și care au legitimație de la serviciu. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții.

Ministrul Cseke Attila atenționează că va exista și un val 5 al pandemiei

Articolul precedentUn bărbat din Cluj a refuzat să arate certificatul verde și a devenit violent
Articolul următorRegina Elisabeta a II-a, internată în spital
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.