Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

O femeie din Italia a publicat, pe contul de Facebook, povestea lui Marius, un român care a ajuns să trăiască pe străzile din statul italian, alături de câinele său, Cappuccino.

Italianca, pe numele de Viviana, a povestit cum românul a fost înșelat de angajatori, în momentul în care a ajuns în Italia pentru a încheia un contract de muncă.

Românul care trăiește pe străzile din Italia împarte hrana cu cățelul său, pe care l-a salvat de la gunoi

Într-un text publicat pe contul de Facebook, Viviana a precizat că l-a cunoscut pe Marius în urmă cu câteva zile. Bărbatul stătea pe jos, aproape de Fontana di Trevi, iar lângă el se afla Cappuccino, cățelul lui.

Era acolo, într-un colț, cu Cappuccino, câinele lui. Este un cățeluș de 9 luni pe care l-a găsit la gunoi cu piciorul rupt. Cappuccino este un câine fericit, îngrijit, iubit, curat și cu siguranță nu suferă de foame pentru că Marius se lipsește de orice pentru el A fost tocmai câinele cel care mi-a atras atenția mie și fiicelor mele, s-a aruncat înspre noi pentru a se juca. Ne-au impresionat imediat”, se arată în textul publicat pe contul de socializare.

Marius a apelat și la Poliție, cerând ajutor. Cu toate acestea, polițiștii i-au apărat pe angajatorii care l-au înșelat

Viviana a acuzat poliția din Italia, explicând că bărbatul nu a fost luat în serios, din cauza faptului că ”este român”.

Impresionată de povestea lui, femeia a decis să îl ajute, făcându-i publică povestea.

Bărbatul poate primi asistență socială în Italia cu condiția să renunțe la câinele său

 ”A refuzat, evident. Trăiește din puținul pe care îl poate acumula, chiar mi-a refuzat banii când, vorbind cu el, i-am spus că sunt mămică singură. Am făcut schimb de numere de telefon și îmi trimite constant poze și videoclipuri cu Cappuccino. Sper din tot sufletul să se poată face ceva pentru ei”, a mai scris italianca.

După mediatizarea cazului, românul și-a găsit un loc de muncă și își va păstra câinele

Datorită Vivianei, povestea lui Marius a ajuns publică. Prin urmare, românul și-a găsit un loc de muncă.

Mai mult, acesta are un acoperiș deasupra capului.

Bineînțeles că îl va lua pe Cappuccino cu el. Nu aș putea fi mai fericită”, a scris femeia, într-o nouă postare.

Articolul precedentUn bărbat din Pașcani a donat bibliotecii din oraș o carte plină cu bancnote
Articolul următor”Omul Păianjen” din Franța: Un bărbat de 60 de ani a escaladat un zgârie-nori fără echipament de siguranță
Jurnalist full-time / Pesimist part-time