Captură video: BBC
Captură video: BBC

Un alpinist francez, cunoscut sub numele de ”Omul Păianjen”, și-a marcat cea de-a 60-a aniversare urcând un zgârie-nori de 48 de etaje din Paris.

Potrivit BBC, bărbatul nu a avut echipament de siguranță.

Alain Robert a urcat pe Tour Total Energies din cartierul de afaceri Defense fără frânghii sau ham.

Vreau să transmit oamenilor mesajul că a avea 60 de ani nu înseamnă nimic. Încă poți să faci sport, să fii activ, să faci lucruri fabuloase”, a declarat el agenției de presă Reuters, conform sursei citate.

După ce a ajuns în vârful turnului, ”Omul Păianjen” a fost arestat

Robert a urcat de mai multe ori în Turul Total Energies. De data aceasta, i-a luat doar 60 de minute să ajungă în vârf, relatează site-ul de știri Defense 92.

Mi-am promis, în urmă cu câțiva ani că, în momentul în care voi împlini 60 de ani, voi urca din nou acel turn. 60 de ani simbolizează vârsta de pensionare în Franța și gestul meu este unul inedit”, a spus el după urcare.

Vârsta de pensionare a Franței a crescut la 62 de ani, iar guvernul intenționează să o crească în continuare

Robert a adăugat că scopul ascensiunii a fost, de asemenea, să crească gradul de conștientizare cu privire la încălzirea globală.

Francezul este cunoscut pentru că a urcat pe mai multe clădiri înalte din întreaga lume. Faptele sale îndrăznețe includ atingerea vârfului Burj Khalifa din Dubai – cea mai înaltă clădire din lume.

De obicei, își face cascadorii fără notificare prealabilă sau permisiune și a fost arestat de mai multe ori.

Articolul precedentUn român înșelat de angajatorii din Italia a ajuns să doarmă pe străzile din Italia, fără a renunța la câinele lui
Articolul următorMoartea unei avocate stârnește proteste în Ecuador. Doar în 2022, țara a înregistrat peste 200 de ucideri în rândul femeilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time