Capitala, înapoi la scenariul roșu

Certificatul verde devine obligatoriu pentru cei aflați în București

Foto: Profimedia Images / preluare Digi24

Cum rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori, Capitala intră, în mod oficial, în scenariul roșu. Informațiile au fost emise de Prefectura Municipiului București, instituție citată de Hotnews.ro.

Capitala roșie are nevoie de certificatul verde: accesul în restaurante, săli de spectacol sau la evenimente private, permis numai în acest fel

În momentul de față, cum rata de infectare nu a atins baremul critic de 6 la mia de locuitori, accesul în săli de spectacol, restaurante sau la evenimente private (ex. nunți, botezuri, aniversări) este încă permis, însă cu o condiție: prezentarea certificatului verde.

În cursul zilei de astăzi, subprefectul Bucureștiului, Antonela Ghiță, va convoca CMSU, în scopul adoptării noilor hotărâri ce vizează restricțiile suplimentare în Capitală.

Reamintim că certificatul verde este acel document care atestă vaccinarea cu unul dintre cele patru vaccinuri agreate, rezultatul negativ al unui test PCR sau trecerea prin boală.

Certificatul verde se poate descărca de aici.

Mai mult, organizatorii de evenimente au la dispoziție o aplicație lansată de STS, prin care se poate verifica autenticitatea certificatului verde. Ea se poate descărca de aici, însă este, în acest moment, valabilă numai pentru telefoanele mobile cu Android.

Citește și: STS a lansat aplicația de verificare a certificatului verde

Articolul precedentOctavian Berceanu ar fi încercat să vorbească cu Iohannis și cu Cîțu, însă fără succes
Articolul următor11 lei/zi: alocația de hrană în Spitalul Municipal din Blaj
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.