Octavian Berceanu ar fi încercat să vorbească cu Iohannis și cu Cîțu, însă fără succes

Șeful demis al Gărzii de Mediu susține că ar fi încercat pe toate căile să ia legătura, atât cu președintele, cât și cu premierul, însă că oricât ar fi încercat, demersurile sale s-au sfârșit într-un eșec. „În ceea ce-l privește pe premierul României, cred că a fost mereu foarte ocupat”

Octavian Berceanu (Foto: Brașov Metropolitan)

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu, a vorbit, în premieră, despre tentativele sale de a lua legătura cu președintele Klaus Iohannis, însă și cu premierul Florin Cîțu. „Nu am avut nicio discuție, deși mi-aș fi dorit din toată inima să am câteva discuții cu premierul și cu Președintele României, pentru că activitatea Gărzii de Mediu are o puternică amprentă asupra siguranței cetățenilor și a securității naționale și poate că trebuia să fim parte din acele structuri înglobate în Consiliul Suprem de Apărare a Țării”, a declarat, într-o primă instanță, Berceanu.

Octavian Berceanu ar fi încercat „pe toate căile posibile” să vorbească cu Iohannis și Cîțu

Șeful demis al Gărzii de Mediu a mai spus că singura sa „izbândă” s-ar fi materializat într-o serie de discuții pe anumite teme de mediu, însă nu cu președintele Iohannis, ci cu reprezentantul acestuia, cel responsabil cu problemele de mediu. „În ceea ce-l privește pe premierul României, cred că a fost mereu foarte ocupat. N-am avut niciun ecou.  Am avut, însă, ecou la celelalte instituții cu care am lucrat, ministere, instituții de forță. Am lucrat foarte bine împreună. Garda de Mediu a lucrat foarte bine cu alte instituții similare din afară, cu mass-media din străinătate și din țară, dar mai puțin cu factorii politici de decizie care ar fi trebuit să ne susțină”, a mai spus Octavian Berceanu.

„Baronii locali”, deranjați de Berceanu

Berceanu a mărturisit că, atât timp cât s-a aflat în funcție, s-a simțit presat de baronii locali, cei obișnuiți de 20 de ani, „să dicteze cine va fi șef într-un comisariat județean, ce controale face, pe cine controlează, pe cine trage de urechi și de cine n-are voie să se apropie. Am găsit o presiune enormă pe comisarii care lucrau în teren. Am reușit să stopez toate presiunile politice”, a relatat acesta.

Citește și: Vlad Voiculescu neagă că ar fi depus plângere la DNA, în contextul achiziției de vaccinuri

Articolul precedentVlad Voiculescu neagă că ar fi depus plângere la DNA, în contextul achiziției de vaccinuri
Articolul următorCapitala, înapoi la scenariul roșu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.