Vlad Voiculescu neagă că ar fi depus plângere la DNA, în contextul achiziției de vaccinuri

„Nu, nu eu am depus acea plângere la DNA”, a punctat liderul USR PLUS București, în urma declarațiilor lui Alexandru Rafila

Foto: Aktual 24

Fostul ministru USR PLUS al Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut o primă reacție după ce social democratul Alexandru Rafila a sugerat că cel dintâi ar fi depus o plângere la DNA, în contextul campaniei de vaccinare eșuate, de la noi din țară. Voiculescu a scris într-un comentariu al unei postări care dezbătea respectiva plângere depusă la DNA: „Nu, nu eu am depus acea plângere la DNA”.

Vlad Voiculescu se delimitează de declarațiile lui Alexandru Rafila

În cursul serii trecut, deputatul PSD, Alexandru Rafila, a spus că plângerea penală cu privire la achiziția de vaccinuri ar avea legătură cu Vlad Voiculescu, mai exact că aceasta ar fi venit dintr-o zonă apropiată fostului ministru. „Eu cred că noi discutăm degeaba și cel mai simplu ar fi ca Ministerul Sănătății sau Guvernul României, după caz, să facă public contractul de achiziție, nu cred că discutăm de rachete balistice sau de alte lucruri de genul acesta”, a mai spus Rafila, aseară, la B1.

Ce-i drept, la un moment dat, Vlad Voiculescu ar fi menționat că în România ar fi fost comandate mai multe vaccinuri decât ar fi fost nevoie, luând în calcul dezinteresul total al românilor pentru campania de vaccinare, catalogând acest demers ca fiind „irațional”, de unde, probabil, și suspiciunea că el ar fi în spatele denunțului.

Așadar, în urma declarațiilor nuanțate ale lui Alexandru Rafila, Vlad Voiculescu a dat asigurări că nu el este responsabil de această plângere penală trimisă la DNA.

„Să vedem care este cantitatea care a fost contractată în România, sau de România, care sunt obligațiile de plată referitoare la acest contract și dacă s-au plătit în avans produse de care s-ar putea să nu avem nevoie. Cred că e foarte simplu să facem lucrul acesta decât să ne dăm cu părerea noi, e foarte simplu pentru Ministerul Sănătății sau pentru Guvernul României să facă public acest contract, nu e niciun secret”, a mai spus Rafila, în aceeași seară.

Citește și: Ce spune premierul Cîțu despre ideea senatorului Cîțu de a sărbători 26 mai ca Ziua alegătorului

Articolul precedentCe spune premierul Cîțu despre ideea senatorului Cîțu de a sărbători 26 mai ca Ziua alegătorului
Articolul următorOctavian Berceanu ar fi încercat să vorbească cu Iohannis și cu Cîțu, însă fără succes
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.