Sursa foto: Unirea
Sursa foto: Unirea

La începutul lunii septembrie, Primăria din Blaj anunța, printr-un comunicat, că urmează investiții și ”vești bune” atât pentru conducerea Spitalului Municipal din Blaj, cât și pentru angajați.

Veștile bune, anunțate cu aplomb, promiteau investiții în secțiile spitalului, reparații și clădiri noi. Nimic despre pacienți, cu excepția celor (cam prea multe) semne de exclamare.

Spitalul Municipal Blaj: multe vești bune, dar mâncare cât mai puțină

Veștile bune continuă pentru Blaj! Compania Națională de Investiții (CNI) a inclus pe Lista sinteză a subprogramului Unități Sanitare obiectivul de investiții Construire clădire pentru secțiile Neurologie, Cardiologie, Gastroenterologie, Spitalizare zi și Izolator la Spitalul Municipal Blaj! CNI va finanța astfel construirea unui nou corp de clădire, compus din demisol, parter și trei etaje, în curtea spitalului!”, se preciza, la acea dată, în comunicat.

”Domnule doctor, tu atât mănânci la micul dejun?”

În data de 19 septembrie, Facebook-ul a arătat ce înseamnă acele investiții, reparații și modernizări, printr-o singură fotografie postată de o persoană din județul Alba: porția de hrană a unui pacient, la Spitalul din Blaj, la micul dejun.

Fotografia care a scandalizat mediul on-line este însoțită textul următor: ”Domnule doctor, responsabil cu mâncarea, tu atât mănânci la micul dejun?”.

De scandalizat, s-au scandalizat mulți. De rezolvat, doar amânări și răbdări nu foarte bine prăjite.

Pe medic nu-l prea interesează cât și ce mănâncă un bolnav. Nici pe primar. Și nici pe politician

Cât și ce se mănâncă în spitalele din România rămâne subiect de controverse mai mult sau mai puțin politizate. Cât și ce mănâncă pacientul român se știe doar de pe conturile de Facebook. De câtă mâncare are nevoie un pacient ar trebui să știe și medicul.

Antitetic, pe medic nu-l prea interesează. Nici pe primar. Ar conta ca bolnavul să rămână în viață cât să-și exprime votul.

A fost nevoie de o fotografie distribuită pe Facebook pentru ca Primăria Blaj să ia în calcul îmbunătățirea hranei în cadrul Spitalului Municipal

În data de 20 septembrie, Primăria Municipiului Blaj a decis, într-o ședință de urgență, că este nevoie de clarificări ale conducerii spitalului în legătură cu situația relatată atât în presa județeană, cât și pe rețelele de socializare, precizează publicația Unirea.

Desigur, proiectele de investiții în infrastructura și dotarea spitalului continuă. Cu toate acestea, autoritățile susțin că este nevoie și de creșterea calității serviciilor de cazare a pacienților internați, dar și de o soluție privind cantitatea și calitatea hranei. Hrana care a rămas aceeași până în data de 20 septembrie: o felie de salam și un cub de brânză topită.

21 septembrie: Micul dejun devine marele dejun

Schimbare în bine! Așa se servește, de astăzi, micul dejun la spitalul din Blaj!”, a scris primarul Gheorghe Valentin Rotar pe Facebook.

După intervenția primăriei, micul dejun a devenit mai mult decât decent, porțiile de hrană mărindu-se considerabil.

Astfel, a fost aprobată suplimentarea din bugetul local. Valoarea majorării este de 50% pentru alocațiile financiare, destinate hranei pacienților.

Articolul precedentCapitala, înapoi la scenariul roșu
Articolul următorObligatoriu și nu prea: certificatul verde este transmisibil
Jurnalist full-time / Pesimist part-time