Captură STS

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a lansat aplicația prin care se face verificarea certificatului verde, cel care atestă vaccinarea anti-Covid, testul negativ sau trecerea prin boală. Acest document este necesar pentru participarea la diverse activități în localitățile cu o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori, dar mai mic de 6 la mie.

„Aplicația Check DCC poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android. Aplicația permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european”, au transmis cei de la STS.

STS a ținut să sublinieze faptul că aplicația nu înregistrează și nu stochează informații, ci doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID. Mai mult, aplicația este interconectată cu gateway-ul european care are integrate cheile publice de verificare a certificatelor emise la nivelul UE și se actualizează permanent pentru a permite verificarea tuturor certificatelor valabile.

Aplicaţia a fost dezvoltată de specialişti din STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.  Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, noile măsuri pentru localităţile cu incidenţă cuprinsă între 3 şi 6 la mie, pe baza propunerilor CNSU. Prevederile care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul aplicaţiei mobile Check DCC au intrat în vigoare în 20 septembrie 2021.

Certificatul verde, obligatoriu începând de astăzi

Articolul precedentVlad Voiculescu, atac la Cîțu, cu sprijinul procurorilor anticorupție
Articolul următorRestricții de circulație pe Autostrada Soarelui, până în decembrie