Klaus Iohannis vrea ca vaccinul să devină obligatoriu pentru lucrătorii din categoriile esențiale

„Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin", a spus președintele

Klaus Iohannis

Aflat la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale ONU, care se desfășoară la New York, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre evoluția campaniei de vaccinare în România și despre posibilele metode care ar putea să o accelereze pe aceasta.

Klaus Iohannis: „Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin”

Președintele României a mai spus că nu i se pare normal ca anumite categorii, spre exemplu medicii, să răspândească mesaje ati-vaccin și nici să refuze vaccinarea, de vreme ce lucrează în prima linie, în consecință prezintă risc crescut de transmitere a bolii.

Klaus Iohannis a amintit, de asemenea, și despre numărul crescut de infectări, din ultima perioadă, sugerând că ar fi oportun ca, de acum înainte, să se facă o diferențiere clară între persoanele vaccinate și cele nevaccinate, punctând pe utilitatea certificatului de vaccinare.

De altfel, certificatul verde (de vaccinare) a devenit obligatoriu în toate localitățile din țara noastră în care incidența a depășit 3 la mia de locuitori. Prin certificat verde înțelegem dovada vaccinării, testul PCR negativ realizat în ultimele 24 de ore sau dovada trecerii recente prin boală.

Președintele Klaus Iohannis se află de ieri în New York, unde va sta până joi. Acesta conduce delegația României la ONU.

Citește și: Ludovic Orban: „În campania de vaccinare ar fi trebuit mai multă energie”

Articolul precedent23 de milioane de euro de la CNI pentru noul spital de la Sinaia
Articolul următorCe spune premierul Cîțu despre ideea senatorului Cîțu de a sărbători 26 mai ca Ziua alegătorului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.