Ludovic Orban: „În campania de vaccinare ar fi trebuit mai multă energie”

Orban, despre campania de vaccinare: „Nu e un eşec, dar nu ne-am atins obiectivele şi cu cât sunt mai puţine persoane vaccinate, cu atât riscul de îmbolnăvire e mai mare şi cu atât mai mare e riscul de dezvoltare a unor forme severe”

Foto: Facebook

Cum ieri, DNA a înștiințat că a deschis un dosar pentru a verifica modul în care au fost achiziționate vaccinurile, Ludovic Orban a fost întrebat ce știe despre acest lucru. „Nu cunosc exact despre ce e vorba, am înțeles că este vorba despre achiziționarea unui număr foarte mare de vaccinuri, peste nevoile de vaccinare, iar când am ajuns la un anumit nivel, încă s-au mai achiziționat”, a spus Ludovic Orban, invitat la o emisiune de la TVR. De remarcat că cel vizat de această anchetă, direct sau indirect, este chiar premierul Florin Cîțu, cel în mandatul căruia au fost realizate aceste achiziții.

Ludovic Orban: „Am achiziționat vaccinuri care erau în termen de expirare, pe care nu le-am folosit și pe care a trebuit să căutăm să le vindem, iar unele chiar au expirat”

Președintele PNL a mai susținut că în campania de vaccinare ar fi trebuit să existe mai multă implicare din partea părților, inclusiv din partea guvernului. „În campania de vaccinare ar fi trebuit mai multă energie şi mai multă implicare din partea tuturor actorilor guvernamentali, nu trebuia lăsat Comitetul Naţional pentru Vaccinare, domnul preşedinte Gheorghiţă şi echipa care lucrează acolo, fără multe instrumente în susţinerea campaniilor de vaccinare. Fără implicarea prefecţilor, direcţiilor de sănătate publică, a medicilor de familie, a primarilor, chiar şi a preoţilor şi a altor actori care au influenţă în comunitate era foarte greu să se atingă ţintele care au fost stabilite de premier”, a mai spus Ludovic Orban, adăugând că această campanie nu ar fi neaparat un „eşec, dar nu ne-am atins obiectivele şi cu cât sunt mai puţine persoane vaccinate, cu atât riscul de îmbolnăvire e mai mare şi cu atât mai mare e riscul de dezvoltare a unor forme severe”, mai spus spus acesta.

Citește și: Cîțu îi vrea izolați pe cei de la AUR din cauza campaniei anti-vacciniste

Articolul precedentRestricții de circulație pe Autostrada Soarelui, până în decembrie
Articolul următorTudose, după ce Dragnea a spus că ar fi fost „racolat” de SRI: „Minte! Nu îmi pasă”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.