23 de milioane de euro este suma pe care CNI a alocat-o pentru noul spital de la Sinaia.

Început în 1992, spitalul ar urma să fie gata până la finalul anului 2022. Cel puțin așa a promis premierul Florin Cîțu, care a asistat la semnarea contractului de finanțare. 


Primarul orașului Sinaia a explicat că, de la lansarea acestui proiect, acum aproape 30 de ani, și până în prezent, este pentru prima dată când proiectul beneficiază de sprijin de la nivel central, toate fondurile de până acum fiind asigurate de Orașul Sinaia. Chiar și în prezent, administrația locală, pe lângă sprijinul financiar de aproximativ 23 de milioane de euro primit prin Compania Națională de Investiții, a mai reușit să atragă peste 3,5 milioane de euro, pentru dotarea viitoarei unități sanitare care va deservi cel puțin trei județe.

“Este pentru prima oară când un Guvern susține spitalul din Sinaia, proiect început în 1992 și care de-a lungul timpului a fost susținut doar de autoritatea locală, chiar dacă este vorba despre un spital clinic de urgență care va deservi toată partea de nord a județului prahova, dar și județele adiacente.

Pe lângă cei 23 de milioane de euro pe care îi acordă Guvernul României, prin CNI, pentru construcție și dotări, am câștigat și două proiecte din fonduri europene, unul de 2,3 milioane de euro și unul de 1,5 milioane de euro, pentru dotări. Va fi unul dintre cele mai moderne spitale din România”, a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Articolul precedentCorpul de control al premierului, în creștere: în loc de 77 de posturi se va ajunge la 92
Articolul următorKlaus Iohannis vrea ca vaccinul să devină obligatoriu pentru lucrătorii din categoriile esențiale
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...