Floarea soarelui
Floarea soarelui. Sursa foto: playtech.ro

Furt inedit în județul Ialomița. Cultura de floareasoarelui de pe un câmp de 30 de hectare a fost furată într-o noapte, prejudiciul produs fiind de 40.000 de euro.

Proprietarul terenului a făcut sesizare la Poliție dar nu crede că va recupera paguba.Incidentul s-a produs în comuna Balaciu din județul, Ialomița, persoane necunoscute recoltând, în cursul unei nopți, 31 de hectare de floarea-soarelui. Proprietarul susține că au fost folosite utilaje speciale, potrivit digi24.ro.

„Am pus mâinile în cap și nu am vrut să cred! E suprafață foarte, foarte mare, care a fost furată la noi! Puteți să vedeți! Parcela are o lungime de 1.200 de metri. Vedeți că din 31 de hectare a fost luat tot! Au rămas una-două plante, dar nu mai avem ce recolta din suprafața asta de 31 de hectare! A fost luat tot! Tot a fost luat!”, spune proprietarul.

Proprietarul terenului, Antonio Galvão, susține că hoții au acționat în grabă, fiind interesați să sustragă o cantitate de floarea-soarelui cât mai mare

„A fost făcut în grabă, unele plante au rămas în picioare! Vedeți în partea dreaptă a dumneavoastră, toate plantele au rămas în picioare! A fost făcut în grabă! Avem pălăriile pe jos, întregi, nerecoltate! Asta înseamnă că cine a făcut, cine a recoltat, a recoltat în grabă, cât de repede s-a putut face recolta! A fost recoltat pentru furt! Nu l-a interesat dacă ai pierdere, nu! A fost luată cea mai mare cantitate în cel mai scurt timp posibil”, explică Antonio Galvão.

În urma sesizării depuse de agricultor, oamenii legii au demarat o anchetă

„În urma verificărilor a reieșit faptul că din suprafața totală de 110 hectare ar fi fost recoltată o suprafață de 30 ha. În continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării situației de fapt și a persoanelor bănuite, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt” a confirmat Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt la IPJ Ialomița.

 Agricultorul ia în calcul posibilitatea că persoanele care au recoltat floarea-soarelui să fi fost chiar angajați ai lui.

„A știut că paza nu trece pe aici sau cei de la pază au fost urmăriți. Cine a făcut asta a făcut-o cu intenție, a urmărit bine firma noastră și a știut foarte, foarte bine ce facem noi și cum trebuie să fie făcut!” spune Antonio Galvao.

Ministrul Adrian Chesnoiu: Avem suficient ulei de floarea soarelui pentru necesarul de consum intern

















Articolul precedent21 august – Ziua Medicinei Militare. MApN: ”Eroii nu sunt doar cadrele medicale, ci și cei care donează sânge”
Articolul următorDroguri la un festival din județul Bacău