Stare de alertă decretată în Portugalia, din cauza incendiilor de vegetaţie

Luna iulie 2022 a fost cea mai călduroasă lună iulie din ultimul secol.

Portugalia este afectată de cel de-al treilea val de caniculă de la începutul lunii iulie, fiind înregistrate mai multe incendii de vegetaţie luni, în condițiile în care la nivelul ţarii a fost declarată stare de alertă până marți, din cauza riscurilor asociate focarelor forestiere, potrivit bursa.ro.

Portugalia se confruntă anul acesta cu o secetă excepţională, luna iulie 2022 fiind cea mai călduroasă lună iulie din ultimul secol

Aproape 94.000 de hectare din Portugalia au fost afectate anul acesta de incendii, fiind cea mai întinsă suprafaţă cuprinsă de flăcări după incendiile produse în anul  2017, care au făcut 100 de victime, potrivit bilanţului publicat de Institutul pentru conservarea naturii şi a pădurilor (ICNF).

Aproape 1.800 de pompieri au fost mobilizaţi luni dimineață pentru stingerea incendiilor izbucnite la nivel naţional, au transmis reprezentanții Protecţiei Civile. Cel mai important focar afectează la ora actuală regiunea Vila Real din nordul extrem al ţării, flăcările avansând în interiorul unei zone muntoase, unde accesul este dificil.

Starea de alertă a fost decretată duminică de Guvernul de la Lisabona. În urma acestei decizii, s-a restrâns în special intrarea în păduri, fiind interzisă utilizarea maşinilor sau organizarea de spectacole pirotehnice, pentru  evitarea izbucnirii unor incendii. De asemenea, se mai urmărește consolidarea nivelului de mobilizare al echipelor de salvare şi capacităţile lor de intervenţie.  Institutul meteorologic portughez (IPMA) a prognozat temperaturi în jurul pragului de 40 de grade Celsius în regiunile din centrul ţării, pentru zilele de luni și marți.

Noi incendii de vegetație au izbucnit pe insula Thassos

Articolul precedentMinistrul Educației: ”Susţin importanţa logicii, importanţa matematicii”
Articolul următorCod poștal unic pentru fiecare român