Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre importanța matematicii, în contextul în care mai multe cadre didactice au cerut ca proba la matematică să fie obligatorie la Bacalaureat.

Profesorii de matematică au precizat că, dacă limba română va deveni probă independentă în cadrul examenului de Bacalaureat, la fel ar trebui să se întâmple şi cu matematica.

Ministrul Educaţiei, despre viitoarea programă a examenului de Bacalaureat: ”Este foarte probabil ca matematica să aibă o pondere de 40% din toată această probă scrisă”

Proba de matematică va fi o probă foarte importantă pentru că din setul de disciplină matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie şi discipline socio-umane, este foarte probabil ca matematica să aibă o pondere de 40% din toată această probă scrisă. Anticipez, dar sunt convins că undeva pe acolo vor fi ponderile alocate de către cei care fiind experţi în ştiinţele educaţiei vor lucra la construcţia acetei probe scrise”, a precizat Sorin Cîmpeanu, potrivit Antena 3.

Independent de țară, matematica are rolul de a dezvolta gândirea logică a copiilor

În același context, ministrul a ținut să reamintească faptul că a fost absolvent al unui liceu de matematică-fizică.

La câţiva metri depărtare clasă matematică-fizică şi treapta întâi şi treapta a doua, susţin importanţa logicii, importanţa matematicii. Matematica va fi susţinută în şcoală şi nu dezavantajată”, a punctat Socin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul a adăugat că matematica este esenţială pentru formarea gândirii logice pentru fiecare copil şi fiecare tânăr din orice ţară a acestei lumi.

Articolul precedentPrimarul comunei tulcene IC Brătianu, demis de localnici prin referendum
Articolul următor Stare de alertă decretată în Portugalia, din cauza incendiilor de vegetaţie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time