PSD cere Avocatului Poporului să conteste ordonanța „anti-urși”

„Cîțu și toți incompetenții săi din Guvern ar trebui de urgență relocați”

PSD solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanța adoptată miercuri de Guvern privind intervenția imediată în cazul atacurilor urșilor. De altfel, social democrații acuză Guvernul că nu a luat măsuri de prevenire a apariției urșilor în zonele locuite, adică asigurarea hranei direct în pădure și protejarea localităților cu garduri electrice, mai mult, că în schimb au fost tăiate pădurile, iar habitatul urșilor a fost drastic redus.

„Voi sunteți problema, nu urșii! OUG-ul ticălos adoptat azi de Guvernul Cîțu lasă urșii – simbolul României, în bătaia puștilor nemiloase ale vânătorilor de trofee!”, au transmis reprezentanții PSD.

Potrivit acestora, „uciderea lui Arthur a fost doar începutul! Decimarea în masă a urșilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern!

Înainte de a da practic drumul la împușcarea la liber a urșilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni. Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîțu! Și nici nu e pasionat de petreceri wow! În schimb, voi le-ați tăiat pădurile și le-ați distrus habitatul! Nu ați alocat niciun ban pentru a fi hrăniți în pădure și nu ați protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice”, au mai scris  Liber la crimă! Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență interpretabilă care permite uciderea urșilor

Articolul precedentIohannis renunță din nou la un consilier, pentru a-l face ambasador
Articolul următorS-a reluat circulația pe ruta București – Constanța