Victor Ponta/Captură video Youtube/Kanal D
Victor Ponta/Captură video Youtube/Kanal D

Fostul premier Victor Ponta, a vorbit aseară la România TV, despre cursa pentru Primăria Capitalei, din mai multe puncte de vedere.

Astfel, pe de o parte ar fi vorba ca medicul-manager Cătălin Cîrstoiu, susținut de PSD&PNL, să se retragă, locul acestuia urmând a fi luat chiar de Ponta.

Pe de altă parte, ex-premierul PSD, acum lider al Pro România, a comentat și despre faptul că „lupta” se dă între Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan, cu mențiunea că, pentru binele bucureștenilor, actualul primar trebuie să dispară din funcție.

Pe mine nu m-a contactat nimeni și nici nu mă va contacta nimeni. Știți foarte bine că atâta timp cât domnul Iohannis este în funcție, eu nu am voie să fac politică. (…)

Știți că ne tot întrebam dăcă își depune domnul Piedone candidatura, uite că a depus-o. Rămâne în cursă? Probabil că rămâne. Și sper ca toate tulburarile din cele două partide mari, alea cele mai puternice din țară, care au cei mai buni consultanți, care conduc să nu îl ajute pe Nicușor Dan. Atâta îmi doresc! Să scăpăm de Nicușor Dan.

Îmi pare rău de ce s-a întâmplat cu doctorul Cîrstoiu. Cred că nu se aștepta ca intrarea în politică să îi aducă atâtea necazuri și atâtea atitudini din partea celor care trebuiau să îl sprijine. (…) Cred că, în primul rând, trebuie să ia o decizie, una onorabila pentru Cîrstoiu, pentru că ei l-au adus să candideze. Nu s-a dus el la PSD-PNL. Lucrurile s-au simplificat: vrei să rămâi cu Nicușor Dan, îl votezi, vrei să scapi de el, îl votezi pe Piedone. (…)

Piedone e vechi în politică, pe el nu l-a speriat acest atac. Se aștepta să fie atacat. Nu știu ce va decide mâine coaliția. Piedone îl poate bate pe Nicușor Dan. Dacă vrei să scapi de Nicușor Dan, îl votezi pe Piedone. (…)

Eu cred că Cristi Piedone este o victimă a oamenilor care îl susțin pe Nicușor Dan, pentru că a stat în închisoare degeaba. Nu a avut nicio vină cu Colectivul. Cred că se pricepe la administrație și cred că ne va fi mai bine cu Piedone, decât cu Nicușor Dan. Mă refer la noi. La bucureșteni”, a declarat Victor Ponta pentru sursa citată.

Articolul precedent”Batalion de reabilitare disciplinară” la Primăria Sectorului 1
Articolul următorGATA, I-AM SPART BÂRLOGUL LUI VUITTON!