Clotilde Armand - Foto zin.ro

La Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1 aceeași conducere useristă și habarnistă detașează și de aici la comanda primarului, angajați fără să se țină cont de lege. De ce?

Pentru că se poate, iar în cazul în care instituția va fi dată în judecată prejudiciile “incompetenților” vor fi achitate de locuitorii Sectorului 1, de la bugetul Primăriei, așa cum în mod tacit toate se întâmplă la Primăria Sectorului 1 sub bagheta primarului inculpat.


Din patru directori cu salarii de domeniul incredibilului și anume Director General Florin – Ionel Trușcă, Director General Adjunct – Persoane Fizice Lazăr – Gabriel Dolțu, Director General Adjunct – Persoane Juridice Georgeta Ursu, Director General Adjunct – Direcția Economică Salvim Codruț Cocotă puși și aceștia tot pe competențe, evident, conform studiilor și experienței lor în domeniu fiind în ”grațiile” primarului încă în funcție Armand Clotilde (că doar primarul i-a numit), așadar cu știrea celor patru directori, o angajată corectă a fost trimisă la “reabilitare disciplinară”.

Rodica Paula Ulmeanu

O altă doamnă, zic eu respectabilă, din cadrul instituției. De ce? Pentru că cel mai probabil, nu a fost de acord cu cele trasate și impuse de către primarul inculpat al Sectorului 1, Armand Clotilde.
După o viață în slujba contribuabililor din Sectorul 1, Rodica Paula Ulmeanu, Șef Serviciu Stabilire, Impunere și Asistență Contribuabili Persoane Fizice din cadrul DGITL Sector 1, deși se pregătea să iasă la pensie prin depunerea dosarului de pensionare, s-a trezit într-o dimineață detașată la Serviciul Monitorizare Spații Verzi în cadrul Direcției Ecologie și Protecția Mediului, Direcția de Utilități Publice, Salubritate și Protecția Mediului Sector 1, intrând în dizgrațiile primarului, pentru că, probabil a refuzat să semneze ceva.

Citește și Exclusiv zin.ro – Foto -183.765.454 de lei dă Primăria Sectorului 1 pe levigat și pe viermi în colectarea separată a deșeurilor

Scurt și cuprinzător i s-a spus că edilul Clotilde “te vrea la Mediu”. Și pentru că din ordinul primarului, conducerea DGITL Sector 1 nu are cum să îi dea afară prin desfacerea contractelor de muncă pe cei care se opun la deciziile primarului Armand Clotilde, aceștia sunt detașați la ”Batalionul de reabilitare disciplinară” de la Direcția de Utilități Publice, Salubritate și Protecția Mediului Sector 1, sub aripa obedientei Mădălina Veronica Haidemak, habarnistă și psiholog de profesie care are o sarcină clară de partid și anume să nu-i scape din ochi pe ”nelegiuți”și să le ceară zilnic raport de activitate la solicitarea directă a primarului pentru munca prestată la Mediu deși fiecare ajuns la “reabilitare” are o profesie și lucrase în cu totul altă structură și domeniu.

Și așa puteau să găsească motive ca să le fie desfăcute contracte de muncă din motive de “poliție politică”. Te specializezi ani de zile într-un domeniu ca apoi forțat sa fii mutat la o structură care nu are nicio legătură cu încadrarea pe post.

Asta fac șefii subordonatelor la serviciu, fiind plătiți regește din banii statului, să execute întocmai ”sarcinile de partid”. Sunt transformați în gardienii propriilor subalterni. Mai mult de o lună de zile le-a trebuit celor de la DGITL Sector 1 să își dea seama de greșeala făcută și culmea, că nu cei de la departamentul Juridic DGITL Sector 1, alți habarniști plătiți regește, au constatat eroarea.

Norocul Rodicăi Ulmeanu, Șef Serviciu la DGITL Sector 1, dacă putem să-i spunem noroc au fost colegii ei, care revoltați de situație s-au apucat de studiat legea. Tot colegii de bună credință au constatat ilegalitatea și au depus un memoriu în atenția conducerii DGITL sector 1.

Dar juriștii își merită banii?

Se pun întrebările: cum au putut juriștii să contrasemneze decizia de Detașare a Rodicăi Ulmeanu? Cum au semnat directorii DGITL Sector 1 decizia de detașare? Nu am răspunsuri, deci pot doar să-mi imaginez…

Oare chiar nu știau că pentru o angajată aflată în pragul pensionării, și mai ales odată depus dosarul de pensionare, nu exită bază legală pentru detașare? Dacă nu știau este foarte grav! Dacă știau și au semnat, este și mai grav, conștienți fiind că fac o ilegalitate!

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentGRUIA, BĂGAT ÎN STABOR DE RUȘI!
Articolul următorPonta și alegerile: „Piedone îl poate bate pe Nicușor Dan”
Senior partner Ziarul de Investigatii