Sursa: pixabay.com

O persoană a fost reținută ieri de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași pentru trafic de influență, după ce a cerut și primit bani pentru a interveni pe lângă un procuror al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Însă în dăsarul DNA mai este cercetată și o altă persoană, sub control judiciar, pentru complicitate la trafic de influență, totul după un flagrant și a activităților efectuate de Direcția Generală Anticorupție și a Biroului de Operațiuni Speciale Iași.

Faptele sunt recente, iar acum procurorii anticorupție solicită Tribunalului Iași arestarea preventivă a inculpatului reținut. Despre acesta, procurorii spun că, „în perioada de 14 – 16 aprilie 2024, (…) beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 23.000 euro pentru a-și trafica o presupusă influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unui procuror din cadrul DIICOT și că-l va determina pe acesta să dispună o soluție de clasare într-un dosar în care martorul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism”.

Însă nu doar că „a pretins”, ci a și primit, însă i s-a organizat un flagrant când „inculpatul M.B.M. ar fi primit de la martor suma de 23.000 euro”.

Potrivit g4media, persoana prinsă în flagrant pretindea că este agent de poliție în cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași, iar pe această filieră ar avea influență asupra procurorului DIICOT.

Articolul precedentPiedone și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Capitalei
Articolul următorGRUIA, BĂGAT ÎN STABOR DE RUȘI!