Un bărbat anchetat pentru pedofilie nu va fi extrădat din România din cauza conflictului din Ucraina

El se află în arest preventiv.

Un bărbat dat în urmărire internațională de autoritățile judiciare din Ucraina și reținut de polițiștii de frontieră nu va fi extrădat din cauza războiului. El este acuzat de autoritățile ucrainene de săvârșirea infracțiunii de „viol asupra unui minor de către o persoană membru de familie”.

Ce au decis judecătorii Curții de Apel Suceava

Judecătorii Curții de Apel Suceava au dispus arestarea preventivă a suspectului. Magistrații au amânat predarea acestuia până când va înceta starea de război declarată în Ucraina, dar nu mai mult de trei luni de la dată rămânerii definitive a sentinței.

„Dispune amânarea predării persoanei extrădate Căldărari Grigore până la data încetării împrejurării speciale care a determinat amânarea (starea de război declarată în Ucraina), dar nu mai mult de 3 luni de la dată rămânerii definitive a prezenței hotărâri”, au decis judecătorii Curții de Apel Suceava.

Grigore Căldărari a fost reținut chiar în prima zi din acest an. El s-a prezentat pe data de 1 ianuarie la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, călătorind într-un autocar care efectua o cursă regulată Chișinău – Cehia. Când i-au verificat documentele, polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit că bărbatul figurează în bazele de date Interpol, pe numele lui fiind emisă o alertă de către autoritățile din Ucraina. Suspectul a fost preluat de un echipaj al Inspectoratului Poliției Județului Botoșani și predat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Bărbatul a fost a doua zi a fost arestat provizoriu.

Magistrații Curții de Apel Suceava au solicitat autorităților judiciare din Ucraina să transmită mai multe documente pentru a vedea dacă sunt întrunite condițiile extrădării. Doar că în timpul acestor schimburi de informații, pe 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, în statul vecin fiind declarată starea de război, motiv pentru care judecătorii au considerat că pot amâna predarea suspectului.

Înghețata care calmează tusea, preparată în premieră la Galați

Articolul precedentSpitalul de Urgență Piatra-Neamț taxează cu 10 lei persoanele care își vizitează rudele internate
Articolul următorVIDEO: Pui de căprioară salvat din Lacul Beliș