Sursă foto: Facebook - “Pădurea de Mâine”
Sursă foto: Facebook - “Pădurea de Mâine”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor, Organizaţia “Pădurea de Mâine” a înființat prima pădure urbană, amenajată în Sectorul 5 al Capitalei.

Pădurea în miniatură are o suprafaţă de 400 de metri pătrați şi reprezintă o alternativă atât la parcurile și grădinile familiare în peisajul urban, cât și la plantațiile forestiere obișnuite.

Plantată după un concept dezvoltat la începutul anilor 1970 de către botanistul și ecologistul japonez Akira Miyawaki, micro-pădurea din Sectorul 5 al Capitalei este una dintre primele de acest gen din România

Este un teren nou pentru noi,” spune Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine.

De asemenea, directorul a precizat că fundația a plantat, până acum, 800.000 de puieți pe 186 de hectare. Plantarea s-a desfăşurat pe terenuri forestiere cu dificultăți de regenerare, aflate în general la altitudini destul de mari, în munți.

Aceasta este prima noastră pădure urbană și prima noastră plantație în București”, a adăugat Mihail Caradaică.

Organizaţia “Pădurea de Mâine”: “Ce altă veste să vă dăm de Ziua Internațională a Pădurilor decât că, în weekend, am înființat prima noastră pădure urbană”?

Cu o suprafață de doar 400 de metri pătrați, micro-pădurea va împodobi un complex rezidențial aflat în construcție în sectorul 5 din București. Este o pădure de tip Miyawaki, însă: așa că beneficiile sale vor fi muuuuuult mai mari decât suprafața!

Pe un soare foarte colțuros și un vânt pe măsură, locatarii din blocuri au venit alături de noi pentru câteva ceasuri dedicate naturii”, au scris reprezentanţii pe pagina de Facebook.

În pădurile de tip Miyawaki sunt plantate o diversitate mare de specii locale atent selecționate, după o schemă de plantare mult mai densă decât în alte tipuri de plantații

Această densitate asigură o evoluție rapidă a puieților și permite instalarea ecosistemului forestier chiar pe suprafețe foarte mici de teren – de la 100 de metri pătrați în sus.

În plus, pădurile Miyawaki cresc de zece ori mai repede, fără ajutorul fertilizatorilor sau pesticidelor și fără a avea nevoie de îngrijiri speciale după primii trei ani.

Am plantat atât specii forestiere, cât și specii ornamentale,” explică Mihail Caradaică. “Avem stejar, frasin, paltin, mesteacăn, ulm și tei, dar și iasomie, liliac, sânger sau caprifoi – «mânuța Maicii Domnului», cum mai este cunoscut. Va fi o pădure înflorită și înmiresmată, spre bucuria locatarilor complexului, care au ținut neapărat să participe astăzi la plantare.

Articolul precedentRusia lansează un avertisment dur la adresa Statelor Unite, după ce Vladimir Putin a fost numit „criminal de război”
Articolul următorZelenski: „Trebuie alte garanții de securitate”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time