Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Într-un interviu pentru Suspilne, președintele Volodimir Zelenski a declarat că teama Occidentului față de Federația Rusă reprezintă motivul pentru care Ucraina nu este acceptată în NATO.

Președintele Ucrainei a spus că de acum urmează să găsească alte garanții de securitate pentru țara sa.

„Am înţeles cu toţii deja. Nu suntem acceptaţi în NATO pentru că alianţa se teme de Rusia. Asta este tot. Şi trebuie să ne calmăm şi să spunem: OK, trebuie alte garanţii de securitate”, a spus Volodimir Zelenski, potrivit news.ro.

Ucraina a refuzat să depună armele la Mariupol

De asemenea, liderul de la Kiev a declarat că unele țări din Alianța Nord-Atlantică își doresc să fie „garanții securității Ucrainei”, să facă ce NATO ar trebui să facă dacă Ucraina ar face parte din Alianță.

Totodată, Volodimir Zelenski a semnat un decret prin care decorează 105 dintre luptătorii Ucrainei, 7 dintre ei decedați.

„Am semnat un decret pentru decernarea de ordine şi medalii unui număr de 105 dintre luptătorii noştri. Le sunt recunoscător tuturor. 7 dintre decoraţii sunt acordate din nefericire postum”, a adăugat Zelenski. 

Mai mult, președintele ucrainean a vorbit despre uciderea unui supraviețuitor al Holocaustului de către armata rusă, un bărbat în vârstă de 96 de ani.

„Boris Romancenko, fost prizonier în lagărele de concentrare ale naziştilor, a fost ucis la Harkiv. Avea 96 de ani. Gândiţi-vă – a trecut prin atâtea! A supravieţuit în Buchenwald, Dora-Mittelbau, Peenemunde şi Bergen-Belsen. Şi a fost ucis de un proiectiv rusesc care a lovit o clădire obişnuită din Harkiv… Cu fiecare zi ce trece acest război arată din ce în ce mai clar ce este ‘denazificarea’ lor”, a declarat Zelenski.

Liderul de la Kremlin a mai spus că soldații ruși nu știu ce înseamnă „să fie liberi”, ei fiind aduși în Ucraina asemenea unor condamnați la rușine și moarte. Totodată, acesta a amintit că rușii au atacat regiune Zaporojie, unde patru copii au avut nevoie de îngriji medicale, doi fiind în stare gravă.

Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentPrima pădure urbană, în stil japonez, a fost plantată în Bucureşti
Articolul următorIaşi: Mai multe morminte ale soldaţilor ruşi au fost vandalizate
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.