„Imperiul” lui Ilie Ciuclea se prăbușește. Cum vrea fostul parlamentar și fondator Supercom SA „să scape” de sancțiunile economice aplicate afaceriștilor ruși

Ilie Ciuclea, fondatorul companiei Supercom SA, vrea să scape de sancțiunile aplicate afaceriștilor ruși, în contextul războiului Rusia-Ucraina.

Compania Supercom SA începe să aibă probleme din ce în ce mai mai mari. Firma fostului senator Ilie Ciuclea figurează „pârâtă” în mai multe cauze, așa cum „Ziarul de Investigații” a relatat, în repetate rânduri.

Datoriile la ANAF, restanțele către angajați și autorizația de mediu, pe cale de suspendare, pentru Deponeul „Bârcea Mare”, îi dau insomnii fostului parlamentar.

Potrivit datelor publicate de ANAF, datoriile companiei Supercom SA către bugetul de stat, sunt în valoare de 400 000 de euro. Pentru pagubele produse statului, prin otrăvirea apelor curgătoare, a pășunilor și a terenurilor agricole cu levigat(n.r zeamă provenită din gunoaiele fermentate), Ilie Ciuclea ar putea fi obligat să plătească alte daune. Cei care au constatat o parte din acest dezastru ecologic, produse sub pretextul gestionării deșeurilor, sunt chiar oficialii instituțiilor publice. Puteți (re)citi aici.

Dovada că Supercom are parteneriate comerciale nebănuite cu rușii. Ilie Ciuclea nu e la „adăpost”

Problemele pentru compania Supercom SA nu se încheie aici. Potrivit platformei termene.ro, Supercom SA este asociată cu mai multe companii și persoane fizice din Rusia.

În contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, au fost aplicate mai multe sancțiuni economice către afaceriștii din Rusia. Mai exact, în Consorțiul Științific de Proiectare și Construcții Supercon SA(n.r a nu se confunda cu Supercom, nu este o eroare de redactare) figurează un acționariat rusesc în proporție de 48%. La data de 18.03 2022, Ilie Ciuclea(fondator), Rubu Gheorghe Valentin(acționar) cer instanței dizolvarea societății Consorțiului Științific de Proiectare și Construcții Supercon SA. Este chiar ziua în care ANAF a blocat conturile reprezentanței din România a companiei aeriene rusești Aeroflot. Această decizie s-a aliniat sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei.

De ce îi este teamă lui Ciuclea

Astfel, se pune întrebarea legitimă, de altfel, de ce este teamă lui Ilie Ciuclea, dacă asociații săi derulează activitate onestă(?)

Jurnaliștii de la „Gazeta de Cluj” au sesizat, de asemenea, datele lapidare despre acționarii ruși ai fostului senator Ilie Ciuclea.

Spre exemplu, Compania Baltică de Construcții are sediul în Moscova, pe strada Trujenikov, dar Google Maps nu o identifică în mod separat, scrie sursa citată.

Mai mult decât atât, potrivit Raportului Consorțiului Științific de Proiectare și Construcții Supercon SA, Consorțiul a fost înființat în anul 2006, cu un capital social vărsat în valoare de 93.000 de lei.

Supercom și Compania Baltică au un aport la capital în valoare de 44.640 lei, iar Rogach Valeryi, cetățean rus,(n.r. despre care nu sunt date publice) a contribuit la capital 1860 lei și deține 186 de acțiuni. 

Ilie Ciuclea a fost senator PSD în perioada 2008-2013. Presa l-a supranumit „lordul gunoaielor”, așa cum relatează și „Gazeta de Cluj”.

Oligarhii ruși au pierdut aproape 93 de miliarde de dolari de la declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina.

Citește și: Numărătoare inversă pentru suspendarea autorizației Supercom. În 90 de zile, firma trebuie să rezolve neregulile de la „deponeul” Bârcea Mare.

Articolul precedentAntibiotice Iași a produs 30 de milioane de pastile de iod
Articolul următorRusia lansează un avertisment dur la adresa Statelor Unite, după ce Vladimir Putin a fost numit „criminal de război”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”