Foto: România TV
Foto: România TV

Instituțiile publice pot emite cardurile de vacanță pentru angajați. Este anunțul făcut marți de către ministrul Turismului, Daniel Cadariu. Guvernul a finalizat legislaţia privitoare la acordarea tichetelor de vacanţă din acest an,  a mai precizat ministrul Daniel Cadariu.

„Din punctul nostru de vedere, al ministerului, noi ne-am făcut treaba şi încurajez toate instituţiile publice să le emită. Există cadrul legal, există sume prevăzute în buget. De asemenea, încurajez toţi operatorii economici să apeleze la voucherele de vacanţă. Au posibilitatea în limita a şase salarii minime pe economie”, a declarat ministrul Turismului. Pentru aceste sume, operatorii economici nu mai plătesc contribuţii sociale iar sumele pot fi deductibile din impozitul pe profit.  

„Vom ridica această problemă în prima şedinţă de Guvern”, a declarat ministrul Turismului.

Ministrul Turismului a  avut întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Mediului pentru ca,  în această vară, să nu mai apară probleme cu plajele în staţiunile de pe litoral, cum s-a întâmplat anul trecut.

Ministrul Turismului a explicat că există probleme cu infrastructura de transport.

 „Da, avem o problemă cu infrastructura, ştim. Am făcut câteva adrese către Ministerul Transporturilor pe acest subiect. De exemplu, la Constanţa sunt prea puţini operatori pe aeroport. Am făcut o circulară şi am solicitat atenţie sporită autorităţilor judeţene care au aeroporturi în gestiune să se implice”, a mai declarat ministrul Turismului.

Tichetele de vacanță se vor acorda în anul 2022 până în 2026, iar valoarea lor va rămâne aceeași, 1.450 lei pentru fiecare salariat. Voucherele se pot folosi doar pe teritoriul României, iar celor nefolosite emise anul trecut li se va prelungi termenul până în decembrie 2022.

”Sistemul românesc de acordare a voucherelor de vacanţă este un exemplu de bună practică şi aş menţiona o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulaţiei turistice interne, sprijinirea comunităţii locale, refacerea forţei de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar şi crearea unor noi oportunităţi de angajare. Din aceste motive, chiar astăzi am publicat în transparenţă decizională proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării acestora în 2022″, a declarat anul trecut Daniel Cadariu.

Ciucă îi liniștește pe cei din HoReCa: România este o țară sigură

Articolul precedentSIIJ – Desființarea de formă a acesteia, criticată de Comisia de la Veneția
Articolul următorFond special creat pentru susținerea Ucrainei