După aproape o lună de la atacul asupra Ucrainei, armata rusească va rămâne, „în cel mult trei zile”, fără stocuri de alimente, combustibil și muniție, se arată într-un raport al Ministerului ucrainean al Apărării, informează Digi24.
De asemenea, Rusia nu a reușit să construiască de la începutul invaziei asupra Ucrainei un aleoduct pentru a „satisface necesitățile trupelor”, în zonele unde operează. Mai mult, în ultimel 24 de ore nu s-a înregistart nicio schimbare importantă în poziția soldaților ruși.
Sute de militari ruși încep să se retragă și refuză să mai participe la atacurile asupra orașelor din Ucraina.
Zilele războiului sunt numărate. Putin se îndreaptă spre un dezastru
De asemenea, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, aproape 10 ținte aeriene inamice au fost lovite de către forțele ucrainene și sisteme antiaeriene ale infanteriei ucrainene.
Reamintim că după mai multe zile de lupte, forțele ucrainene au reușit să recucerească orașul Makariv, la 50 de km de Kiev. După aproape o lună de la începutul războiului dintre Ucraina și Rusia, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că e nevoie de o întâlnire cu omologul său rus pentru a opri războiul.
„Cred că, fără această întâlnire, este imposibil de înţeles pe deplin de ce sunt pregătiţi ruşii pentru a opri războiul”, a declarat liderul de la Kiev.
Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că pentru ca o întâlnire între Zelenski și Putin să aibă loc, e nevoie de progrese „semnificative” între ambele tabere, ceea ce pentru moment nu se întâmplă.
Războiul ruso-ucrainean a dus la pierderea a mii de vieți omenești, iar aproape 4 milioane de ucraineni au decis să fugă din Ucraina. O familie din orașul Mariupol a povestit că soldații ruși trag în civili la voia întâmplării, afirmând că unde găseau un grup mai mare de oameni în căutare de hrană sau apă, acolo deschideau focul.
„Ne ucideau. Dacă ne adunam într-un grup pentru a găsi apă, pur și simplu trăgeau în noi” / „Nu am făcut o baie timp de trei săptămâni, am folosit o găleată și un sac pe post de toaletă”, a precizat Tania Shvets, ce și-a petrecut primele zile ale războiului în subsol.
Soldaţii ruşi cer donaţii: “Acceptăm șosete, căciuli, mănuși, țigări”