Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Soldaţii ruşi au lansat un apel disperat, solicitând donaţii constând în diverse medicamente, articole vestimentare sau ţigări.

Oficialii locali din regiunea Belgorod din Rusia, de la granița cu Ucraina, au înființat puncte de colectare unde rușii pot dona de șosete, medicamente și conserve pentru militarii ruși care luptă în Ucraina, potrivit mesajelor oficialilor consultate de Reuters.

Oficialii le-au spus locuitorilor că militarii ruși au deja tot ce le trebuie, dar că cetățenii și-au exprimat dorința de a ajuta, iar administrațiile locale au decis să răspundă acestor dorințe, relatează Reuters, conform Gândul.ro.

Deşi Kremlinul neagă, liniile de aprovizionare sunt blocate de trupele ucrainene

Conform declaraţiilor făcute de un oficial local, este nevoie de donaţii pentru ca trupele ruse să îşi completeze proviziile de bază.

La aproape o lună de la începutul invaziei, progresele militare ruse au încetinit, iar liniile de aprovizionare sunt blocate de trupele ucrainene, ceea ce duce la probleme de logistică, potrivit statelor membre NATO și guvernului Ucrainei. Kremlinul susține însă că operațiunea merge conform planurilor, mai aratză sursa citată.

Soldaţii ruşi insistă pe lipsa medicamentelor

Un anunț lipit cu bandă adezivă pe ușa unui magazin alimentar din districtul Koroșanski, din regiunea Belgorod, spunea că au fost înființate puncte de colectare în clădirea administrației locale din satul din apropiere, Șliahovo. Un localnic a văzut anunțul sâmbătă și a trimis o fotografie agenției Reuters.

Prieteni, chiar acum pentru armata noastră cel mai important lucru sunt medicamentele: analgezice puternice, medicamente pentru răceală, comprimate pentru tuse, bandaje, seringi, insulină, novocaină, lidocaină. Acceptăm, de asemenea, articole de igienă personală, șosete, căciuli, mănuși, lenjerie termică, țigări, lanterne”, se precizează în anunţ.

Articolul precedentAtac la o școală din Suedia
Articolul următor22 martie – Ziua Mondială a Apei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time