Sursă foto: Facebook - Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook - Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a făcut un apel către Guvern, cerând o Ordonanță de Urgență prin care să se clarifice situația angajaților români de la companii cu acționariat rusesc.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților a făcut o serie de declaraţii în care precizezază că există angajați români care suferă din cauza sancțiunilor la adresa Rusiei.

Marcel Ciolacu: ”Sancțiunile internaționale la adresa Rusiei sunt absolut necesare. Tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie. Niciun leu, niciun euro nu trebuie să finanțeze războiul lui Putin!”

Cu toate acestea, Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu, cei 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina.

În cazul acestor angajaţi, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluție! Oamenii nu sunt plătiți, producția stagnează și toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare.

Solicit Guvernului să clarifice legal și rapid situația firmei TMK Artrom din județul Olt. Repet! NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiți, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru România sunt importanți românii și locurile de muncă, precum și funcționarea în continuare a economiei românești!”, a scris Marcel Ciolacu, pe contul de Facebook.

Mai mult, aprobarea unei Ordonanțe de urgență din partea Executivului pentru rezolvarea situației de la TMK ar clarifica și alte cazuri similare”, a adăugat Președintele PSD.

Efectele sancţiunilor împotriva Rusiei: Blocarea activităţii TMK Artrom Slatina are efecte directe în economia românească

În urmă cu o zi, şi Senatoarea PSD Siminica Mirea solicita Guvernului măsuri pentru doblocarea conturilor TMK-Artrom, pe motiv că, legal, nu mai aparține vreunui oligarh rus vizat de sancțiunile UE.

Senatoarea a precizat că susţine categoric sancţiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Federaţiei Ruse. Totuşi, există repercusiuni îndreptate asupra angajaţilor români, a locurilor de muncă ale acestora şi a economiei României.

Cerem Guvernului evaluarea situaţiei cu luciditate, luând măsurile necesare pentru deblocarea conturilor TMK Artrom şi continuarea activităţii. Este total greşit ca mii de salariaţi români să nu îşi ia remuneraţia meritată”, se arăta în mesajul parlamentarului social-democrat.

Articolul precedentRăzboiul ruso-ucrainean se apropie de sfârșit. Armata rusă nu mai dispune de stocuri de alimente și muniție
Articolul următorUn artist din Praga protestează prin artă: “Poporul ucrainean trebuie să fie văzut”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time