Sursa foto: Ro Health Review

Preţurile la cazare pentru vacanţa de Paşte vor fi cu 10-20% mai mari comparativ cu anul trecut, din cauza scumpirii energiei şi a produselor alimentare, a afirmat Dragoş Anastasiu, vicepreşedintele Alianţei pentru Turism (APT).

„La începutul anului, interesul (n.r. pentru vacanţa de Paşte) a fost peste anul trecut şi peste 2019, pentru că lumea vrea să se mişte. A apărut conflictul din Ucraina şi a venit o reacţie emoţională de aşteptare, ca să spun aşa, dar vedem că lucrurile încep să se încălzească şi suntem cumva la 40-50% faţă de aşteptările noastre şi faţă de ce ar fi fost înainte de declanşarea războiului. Dar eu cred că pe ultima sută de metri românii vor veni, vor înţelege că suntem o ţară sigură, că nu se întâmplă nimic, că viaţa e bine să meargă înainte şi din acest punct de vedere sunt optimist”, a declarat reprezentantul APT.

Conflictul din Ucraina nu va afecta turismul românesc pe termen lung, crede Dragoş Anastasiu, vicepreşedintele Alianţei pentru Turism (APT).

„Am văzut această reacţie emoţională şi în alte ţări. În Germania, reacţia a fost de minus 50%, la noi a fost minus 90%, că suntem mai aproape, dar lumea pe de o parte se obişnuieşte cu ştirile, pe de altă parte înţelege că suntem o ţară sigură şi că nu se va întâmpla nimic aici la noi, suntem NATO şi asta trebuie să fie clar pentru toată lumea”, a precizat acesta.

Dragoş Anastasiu: Trebuie să fim sinceri, vor fi creşteri de preţuri

Facturile la energie, care au dus la scumpiri în lanţ pentru alte produse, au un impact asupra tarifelor din domeniul turismului. Potrivit lui Dragoş Anastasiu, creșterea ar urma să fie în jur de 10-20%, dar rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în sectorul energiei.

„Va trebui să vedem ce se întâmplă pe zona alimentară şi ne aşteptăm să fie un impact destul de mare pe preţul de achiziţie pentru ce avem noi nevoie că să facem turism. Deci ne aşteptăm că preţurile să crească. Eu sper să nu crească exagerat, sper să rămână undeva la 10-20% creştere de preţuri şi să nu fie peste, dar va trebui să vedem ce se întâmplă cu fluxurile alimentare şi tot ce se întâmplă pe zona de energie. Cu siguranţă aceste scumpiri se vor vedea, nu trebuie să ne ascundem, ci trebuie să fim sinceri, vor fi creşteri de preţuri”, a precizat Anastasiu.

Războiul dus la graniţa cu România ridică problema poluării

Articolul precedentRăzboiul dus la graniţa cu România ridică problema poluării
Articolul următorSecretarul general al ONU: “Omenirea se îndreaptă, cu ochii închişi, spre o catastrofă climatică”