Sursa foto: Stirile ProTV

Norvegia a decis interzicerea creșterii câinilor din rasele Bulldog englez şi Cavalier King Charles Spaniel din cauza că sunt extrem de afectate de consagvinizare, producând suferințe care sunt incompatibile cu legea privind protecția animalelor.

Președintele Secietății pentru protecția animalelor din Norvegia, Ashild Roaldset, a demarat această acțiune împotriva societății canine și a crescătorilor individuali.

„Trebuie să schimbăm felul în care creştem câini. Poate că modul în care o facem era acceptabil în urmă cu 50 de ani, dar nu mai este (acceptabil – n.r.) în zilele noastre”, a adăugat aceasta, potrivit Digi24.

Probleme serioase pentru cele două rase canine

Potrivit lui Ashild Roaldset, bulldogul englez acumulează, de-a lungul vieții, dificultăți respiratorii din cauza botului său aplatizat, dar și probleme repruductive și dermatologice. Mai mult, mai bine de jumătate dintre acești câini au venit pe lume prin cezariană.

Judecătorii de la Tribunalul din Oslo au declarat că incapacitatea genetică a rasei de a da naştere pe cale naturală este un motiv în sine pentru ca Bullgodul englez să nu mai fie utilizat în crescătoriile de câini.

Câinii din rasa Cavalier King Charles Spaniel suferă adese dureri de cap din cauza cutii craniene prea mici, dar pot avea și afecțiuni cardiace și probleme oculare.

Președintele Secietății pentru protecția animalelor din Norvegia susține că în următorii ani, aceste două rase de câini vor dispărea la scara mondială din cauza insuficienței diversității genetice.

Cu toate acestea, profesioniștii din acest sector consideră că toate aceste probleme pot fi ținute sub control printr-o creștere selectivă, bazată pe animale care trec mai multe teste. Mai mult, aceștia susțin că sentința dată de Tribunal nu interzice deținerea sau vânzarea de câini din rasele Bulldog englez şi Cavalier King Charles Spaniel, ci doar creşterea lor.

Reamintim că Bulldogul englez este un animal de companie ce are un ritm de activitate foarte scăzut și preferă să trăiască în interior, benefiicind de confort. De asemenea, experții în dresaj canin nu plasează rasa pe o poziție foarte onorantă în topul raselor inteligente și dotate pentru dresaj complex.

Câinele din rasa Cavalier King Charles Spaniel poate fi dresat foarte ușor deoarece este ascultător și foarte inteligent. Acesta are instincte de vânătoare, așa că e recomandat să fie plimbat cu lesă.

În Norvegia au fost împușcați 9 din cei 80 de lupi care trăiesc în țară

Articolul precedentFost șef al Statului Major General: “Întreaga omenire trece printr-un moment dificil”
Articolul următorŞoferul care a tăiat cu flexul bariera din Sinaia: “Am avut o urgență!”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.