Sursă foto: MEDIAFAX
Sursă foto: MEDIAFAX

Generalul Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General, a vorbit despre intervenția Rusiei în Ucraina, precizând că Rusia folosește, din nou, capacitatea militară pentru a impune suveranitatea în spațiul ex-sovietiv.

Declaraţiile vin în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe de la București a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim. Alerta îi vizează pe românii aflați Ucraina, fiind semnalizat un pericol major: “Părăsiți imediat zona sau țara!

Fost șef al Statului Major General discută criza din Europa, în condiţiile în care Putin a ordonat intervenția militară în regiunile separatiste Donețk și Luhansk

Instaurarea păcii rusești în DONBASS a început. Ucraina a cedat armamentul nuclear și a primit garanții. După care a jucat cartea naționalismului clamând democrația. Putin folosește din nou capacitatea militară (a doua din lume) pentru a impune suveranitatea rusă în spațiul ex-sovietic”, a scris generalul Ștefan Dănilă, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, generalul a mai precizat că reacția democrațiilor va fi dură, dar încă nu e clar cât vor suferi proprii cetățeni și cât de eficientă va fi.

Este un moment dificil pentru întreaga omenire, în care forța nu ar trebui sa mai învingă”, mai spune Ștefan Dănilă.

În discursul de luni, Putin a acuzat NATO că a pregătit în scuturile din România și Polonia rachete îndreptate împotriva țării sale

Vladimir Putin a ordonat desfășurarea de trupe în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, după ce le-a recunoscut luni ca fiind independente, notează CNN.

Echipamente militare grele fără însemne au fost văzute trecând granița în Donețk, raportează Reuters.

Președintele Putin a semnat luni decretele de recunoaștere a independenței republicilor separatiste Donețk și Luhansk.

Articolul precedentLudovic Orban cere Parlamentului să adopte o declarație de condamnare a acțiunii Federaţiei Ruse
Articolul următorNorvegia a interzis creșterea a două rase de câini
Jurnalist full-time / Pesimist part-time