Sursa foto: Facebook

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că Parlamentul nu poate ignora ceea ce se întâmplă la granițele Ucrainei, precizând că e nevoie de adoptarea unei declarații „clare” de condamnare a acțiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

De asemenea, fostul lider al liberalilor susține că e nevoie ca România să participe activ la efortul internațional de detensionare a situației existente în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice.

”România este un stat democratic, membru al Uniunii Europene, membru al NATO, nu putem să ignorăm ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce se întâmplă în ultimele luni (…)”, a spus lideru Forța Dreptei.

Orban: „Noi trebuie să fim implicaţi în toate eforturile comunităţii internaţionale”

 De asemenea, Orban a mai adăugat că recunoașterea unor autoproclamate republici independene ( Donețk și Lugansk) nu conferă Rusiei dreptul de a interveni în problemele interne ale Ucrainei.

„Măcar în Crimeea s-a mimat un exerciţiu pseudo-democratic, aici este pur şi simplu un act de politică internaţională care reprezintă o agresiune contra unui tat suveran”, a mai spus președintele Forța Dreptei.

Totodată, demnitarul a declarat că Iohannis trebuie să convoace CSAT deoarece țara noastră trebuie să fie implicată în toate eforturile comunității internaționale de a găsi soluții pentru împiediacarea unui război dintre Rusia și Ucraina.

Mai mult, Orban e de părere că România are un rol important în flancul estic al NATO, țara noastră având graniță cu Ucraina de 600 de km.

„România nu poate să fie pasivă, România este în flancul estic al NATO, dacă astăzi se întâmplă lucrul acesta în Donetsk şi Lugansk, ne putem aştepta să se întâmple lucrul ăsta poate şi în Transnistria şi oriunde. Acest comportament agresiv al Rusiei, care este un comportament nici măcar de secol 20, mai degrabă de secol 19, este inacceptabil pentru modul în care funcţionează comunitatea internaţională şi regulile care trebuie să guvernze relaţiile dintre state”, a concluzionat Ludovic Orban.

Reamintim că mai mulți oameni politici din România au criticat decizia lui Putin de a recunoaște independența celor două regiuni separatiste proruse, Donețk și Lugansk.

Citește și: Marcel Ciolacu: „Avem nevoie de pace și de prosperitate, nu de război”

Articolul precedentA fost anulată autorizaţia de construcţie pentru un proiect Hidroelectrica, din munţii Buzăului
Articolul următorFost șef al Statului Major General: “Întreaga omenire trece printr-un moment dificil”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.