Florin Cîțu (captură video)

Președintele PNL Florin Cîțu a reamintit faptul că în urmă cu doi ani, când pandemia de COVID-19 a închis economia, statul român a reușit să plătească salarii, pensii și alocații datorită strategiei pe care guvernarea liberală a adoptat-o în acea perioadă.

„Printre multe decizii, am luat şi decizia să le permitem companiilor să nu plătească impozitele la termen. Totuşi, am avut resurse financiare să plătim la timp pensii mărite cu 14%, salarii, alocaţii dar să şi continuam investiţiile de la buget. Cel mai negru scenariu s-a adeverit, dar eram pregătiţi”, a scris Florin Cîţu pe contul său de socializare.

Cîțu: „Încrederea investitorilor în guvernul României este vitală”

Totodată, liderul PNL a mai precizat că în ciuda „tuturor loviturilor” pe care le-a primit economia și în 2021, România a avut o creștere economică mai mare cu trei puncte procentuale decât estimarea inițială.

„Venituri mai mari cu peste 20 de miliarde lei şi un deficit bugetar cu 3 puncte procentuale mai mic decât cel aprobat în legea bugetului. Aceste resurse suplimentare au fost folosite pentru compensarea facturilor la energie fară să punem în pericol stabilitatea economică a României”, a mai scris fostul premier.

Florin Cîțu e de părere că pe lângă provocările majore ale anului 2022, inflația, amenințarea unui război  în est și dobânzi mai mari, guvernul trebuie să pregătească o strategie pentru cele pe care „nu le vede acum”, afirmând că încă mai este timp pentru acest lucru. Mai mult, liderul liberalilor consideră că e nevoie de „mult curaj politic și zero populism pentru a face față provocărilor.”

„Şi mai este un lucru de o importanţă vitală. Încrederea investitorilor în guvernul României. Fară încrederea acestora, în contextul global actual, Romania s-ar putea să fie forţată să solicite finanţare de urgenţă de la instituţiile internaţionale. Încă este timp şi cred sincer că 2022 poate să fie încă un an cu rezultate economice peste aşteptări. Trebuie curaj politic şi zero populism ca să facem fata provocărilor. Mai ales acelor provocări pe care încă nu le ştim”, a concluzionat Florin Cîțu.

Florin Cîțu se pregătește pentru alegerile din 2024: „Încep un turneu prin filialele PNL”

Articolul precedentVasile Dîncu: “România nu va intra în niciun război”
Articolul următorA început a șasea extincție în masă. Oamenii de știință trag un semnal de alarmă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.