Foto: Ştirile Pro TV
Foto: Ştirile Pro TV

România nu va intra în niciun război în acest moment”: este declaraţia făcută, în cursul zilei de azi, 22 ianuarie, de Ministrul Apărării Naţionale.

În ciuda optimismului din declaraţie, Vasile Dîncu a ţinut să precizeze că ţara trebuie să fie pregătită pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei.

România nu va intra în niciun război în acest moment. România trebuie să fie pregătită doar pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei”, a afirmat Vasile Dîncu, într-o emisiune la Digi 24.

Autorităţile nu se aşteaptă, în acest moment, la “un război cald”

Conform declaraţiilor oferite, nu se ştie cu siguranţă dacă va fi război în Ucraina, Dîncu argumentând că există o problemă de ordin financiar. Astfel, pentru Rusia, costurile ar fi deosebit de mari, în cazul unui atac.

În plus, Ministrul Apărării Naţionale a ţinut să precizeze că NATO a anunţat, prin vocea lui Stoltenberg (secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice), că nu poate fi vorba de o intervenţie militară. Motivul este că Ucraina nu este membru al Alianţei.

Prin urmare, nu poate fi vorba de un răspuns militar.

Din perspectiva asta, noi, România, şi NATO nu vor intra în război de tip militar. Sigur că războiul economic, războiul de alte facturi, blocajul economic poate va exista dacă va fi un conflict. Dar în acest moment, la un război cald, ca să spunem aşa, nu ne aşteptă”, a subliniat ministrul român al Apărării.

România ar putea primi, în următoarea perioadă, un val de refugiaţi ucraineni

Întrebat dacă România se aşteaptă, în perioada următoare, la un val de refugiaţi ucraineni, Vasile Dîncu a precizat că autorităţile se pregătesc pentru acest lucru, arată Ştiri pe Surse.

Dacă ne uităm la toate tipurile de conflict de tip militar, migraţii masive din calea războiului se pot produce şi ne aşteptăm şi noi la acest lucru, evident, chiar dacă la prima vedere unii au senzaţia că noi nu ne pregătim pentru posibile efecte secundare ale unui război. Noi ne pregătim pentru asta. Suntem pregătiţi, în acest moment, pentru o posibilă asistenţă pentru migranţi din această perioadă. Este o datorie umanitară”, a afirmat ministrul Apărării Naţionale.

Articolul precedentCiprian Ciucu (PNL), despre greva de la STB: „Situația este tensionată, autobuzele au fost deja vandalizate și șoferii bruscați”
Articolul următorFlorin Cîțu: „Trebuie curaj politic pentru a face față provocărilor”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time