Sursa Foto: Facebook

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele PNL București, Ciprian Ciucu, a precizat că greva angajaților STB este ilegală, imorală și penală. Mai mult, primarul Sectorului 6 a afirmat că societatea de transport din Capitală a fost mult timp furată, „de la mic la mare”, timp de 30 de ani.

„Directorul tocmai centralizase anumite decizii (ore suplimentare, piese, carburanți  etc.) pentru a reduce risipa și furtișagurile. Toată această situație a fost patronată de sindicatele postdecembriste și tolerată de primari”, a scris Ciucu.

În a treia zi de grevă STB, 15 șoferi de autobuze și tramvaie au ieșit sâmbătă pe traseu

Totodată, liberalul l-a atacat pe liderul de sindicat Vasile Petrariu, precizând că a „ținut bocancul zeci de ani pe gâtul RATB/STB” și a început să îi amenințe pe șoferii care doresc să respecte legea.

„Deja s-a ajuns prea departe! Situația este tensionată, autobuzele au fost deja vandalizate și șoferii bruscați!”, a mai spus Ciucu.

Mai mult, președintele PNL București e de părere că greva de la STB este politică, aceasta fiind orchestrată din timp, susținând că „un întreg sistem parazitar, deghizat în haine sindicale” se hrănește de 30 de ani din bugetul Primăriei Municipiului București.

„Nici ei nu știau ce revendicări au în afară de „să plece directorul”. Se vede din lună, toată această conspirație politică este cusută cu ață albă. Cer PSD să se delimiteze de Petrariu, să îl excludă din partid, și să nu îi mai alimenteze acestuia ego-ul de vătaf care a controlat zeci de ani cea mai mare societate din București!”, a mai precizat edilul Sectorului 6.

În încheierea mesajului său, Ciucu a declarat că salută șoferii care au decis să iasă pe traseu, afirmând că ei au realizat că au fost manipulați de la bun început.

Directorul general al STB, Adrian Criț, a anunțat că pierderile înregistrate în zilele de grevă s-ar ridica la suma de 20 de milioane de lei.

De joi, de când a început greva generală, toată Capitala este paralizată, iar sindicaliștii au anunțat că nu au ajuns la niciun consens cu Nicușor Dan. Acesta a cerut Parchetului să ia măsuri împotriva celor care au orchestrat această grevă, precizând că Tribunalul București a stabilit a doua oară că protestul este ilegal.

Ciprian Ciucu (PNL), critic cu guvernanții din cauza certificatului Covid

Articolul precedentGreva Societăţii de Transport din Bucureşti a dus la pierderi de 20 milioane de lei
Articolul următorVasile Dîncu: “România nu va intra în niciun război”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.