Cornel Gabriel Coteanu / FOTO: Ziarul Ziua de Constanța

Comisarul șef al Poliției Eforie, Cornel Gabriel Coteanu a fost trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu, relatează Ziarul Ziua de Constanța. Acesta ar fi primit, în mod repetat, mită de la o persoană, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu.

Cornel Gabriel Coteanu, unul dintre cei mai longevivi șefi de poliție de pe raza județului Constanța

Mazăre scapă de pușcărie. Curtea de Apel Constanța îl achită definitiv pentru abuz în serviciu

Cornel Gabriel Coteanu este unul dintre cei mai vechi șefi de poliție din județul Constanța, mandatele sale în fruntea Poliției Eforie însumând 15 ani.

Astfel, în perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate oficială, ar fi primit mită pentru a „închide ochii” în fața unor serii de fărădelegi petrecute în Stațiunea Eforie din județul Constanța. Vorbim despre tolerarea unor activități de comerț neautorizat care s-ar fi desfășurat fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, așa cum prevede legea. Multe dintre acestea s-ar fi petrecut pe plajele din stațiune. În schimbul „toleranței”, Cornel Gabriel Coteanu ar fi primit sume de bani. În urma anchetelor DNA, acesta a fost trimis în judecată în cursul zilei de ieri.

Până la finalizarea procesului Coteanu se bucură, încă, de prezumția de nevinovăție. „Polițistul la care faceți referire este pus la dispoziția unității, acesta desfășurându-și activitatea în cadrul Serviciului Comunicaţii şi Informatică al I.P.J. Constanța”, a declarat chestorul Adrian Glugă, pentru sursa citată.

Articolul precedentZoia Staicu, noul director al RASP Ploiești, și familia abonată la banii publici ai prahovenilor
Articolul următorAlexei Navalnîi ar putea petrece 13 ani în închisoare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.