Radu Mazăre / Foto: Digi24

Fostul primar al Municipiului Constanța, Radu Mazăre a fost achitat de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, în cursul zilei de astăzi. Sentința este una difinitivă, scriu jurnaliștii de la Replica Online. Într-o primă instanță, Mazăre a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea faptei de abuz în serviciu.

Dosare penale noi pentru echipa „de succes” a Constanței: Mazăre și Făgădău, acuzați că au vândut terenuri pe litoral după bunul plac

Pe larg, în urma anchetei, procurorii au ajuns la concluzia că Radu Mazăre ar fi operat vânzări o cu valoare mai mică față de valoarea reală, cea comercială, în cazul unei suprafețe de 11.890 mp, aferente unui teren intravilan situat în stațiunea Mamaia. Terenul aparținea domeniului privat al municipiului Constanța.

Terenuri vândute sub prețul pieței, cu binecuvântarea lui Radu Mazăre

În cele din urmă, terenul care a făcut motivul anchetei ar fi fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina, acuzată și achitată, la rândul ei, în cadrul aceluiași dosar, astăzi. Aceasta a fost condamnată inițial la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani.

Potrivit rechizitoriului, în 2007, Hortolomei Moscu Sorina Gina ar fi cumpărat un teren de 502,81 mp de la RAEDPP Constanța, la un preț cu mult sub cel al pieței fiind, potrivit anchetatorilor, conștientă de acest lucru la data încheierii tranzacției.

Ulterior, terenul era transferat altor societăți comerciale: SC Bulevard SA (câteva luni mai tâziu) și SC Millenium Global Development SA (2010). Ambele aveau ca reprezentant legal același nume: Hortolomei Moscu Sorina Gina. Tranzacțiile au fost operate la valoarea reală a pieței, cu scopul îndepărtării achiziției neloiale din registrul prezentului, de unde a rezultat spălare de bani.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMister total în cazul de corupție la Sidex, cu miză de 180 milioane euro. Toată lumea în „silenzio stampa”, iar miliardarul Sanjeev Gupta vrea audit la sânge
Articolul următorPretenții în Baroul Constanța: un avocat musulman cere interzicerea colindelor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.