Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța i-au trimis din nou în judecată pe foștii primari ai Constanței Radu Mazăre și Decebal Făgădău, pentru fapte comise din perioada în care aceștia erau primar și, respectiv viceprimar cu atribuții de primar. Nu este un singur dosar, ci despre două, numitorul comun fiind fostul secretar la municipiului, Marcela Enache. Faptele descrise de procurorii anticorupție au legătură cu vânzarea unor terenuri, prejudiciile aduse Primăriei Constanța fiind imense.

În dosarul său, Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în timp ce secretarul municipiului este învinuită de complicitate la această infracțiune. Și Făgădău va trebui să răspundă acuzației de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în timp ce în acest al doilea dosar, Marcela Enache este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În perioada 2007 – 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.
De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective.

În cursul anului 2015, în aceeași manieră ar fi acționat și inculpații Făgădău Decebal și Enache Marcela, care, în calitățile menționate mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. Primăria municipiului Constanța a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal cu sumele menționate mai sus”, se arată într-un comunicat al DNA.