Alexei Navalnîi ar putea petrece 13 ani în închisoare

Administrația de la Kremlin recurge la o ultimă redută, cea de a-l închide pentru o perioadă mai lungă pe opozantul lui Vladimir Putin

Disidentul rus Alexei Navalnîi ar putea să-și petreacă 13 ani din viață în închisoare, scrie Moscow Times, citat de Digi24.ro. Motivul real al eventualei condamnări are la bază, potrivit surselor de la Kremlin și al interpretărilor libere, încercărea acestuia de a crea o mișcare de opoziție pentru a destructura actuala putere din Rusia.

Vaccinul rusesc, incompatibil cu alcoolul și tutunul

Putin își schimbă strategia vis-a-vis de Alexei Navalnîi

Dacă până nu de mult timp, Vladimir Putin și Alexei Navalnîi păreau să se joace „de-a șoarecele și pisica”, cel din urmă fiind arestat cu porția pentru câteva săptămâni, ca mai apoi să fie eliberat, Putin decide să strige „stop-joc”, observând că strategia precedentă nu îl sperie și nici nu-l motivează pe Navalnîi să se oprească. Administrația rusă trage speranță ca „odată ce el intră la închisoare, mișcarea sa de opoziție sa-și piardă direcția”.

Astfel, opozantului lui Vladimir Putin i se pregătesc două sentințe care să însumeze 13 ani de pușcărie. Pe de-o parte, trei ani și jumătate de închisoare pentru o acuzație de delapidare mai veche, pe de altă parte, încă zece ani de închisoare pentru acuzația de furt al unor donații făcute de susținătorii săi.

Arestare direct pe aeroport

Alexei Navalnîi a fost arestat duminică, în timp ce se întorcea din Germania, pe aeroportul din Moscova, în urma postării pe rețelele de socializare a unui filmuleț în care erau prezentate imagini cu moșia de 1 miliard de euro deținută de președintele rus. În paralel, acesta le cerea susținătorilor săi proteste în masă, în 65 de orașe din Rusia.

„Orice tentativă de a organiza un eveniment public neautorizat şi orice acţiune provocatoare vor fi considerate o ameninţare la adresa ordinii publice şi vor fi reprimate fără întârziere”, au declarat oficialii poliţiei din Moscova.

Putin îi recunoaște, până la urmă, victoria lui Biden

Articolul precedentComisarul șef al Poliției Eforie, Cornel Gabriel Coteanu, trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu
Articolul următorPiedone anunță modernizări de amploare în Sectorul 5. Prezentul va rămâne „doar o tristă amintire”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.