Zoia Staicu, noul director al RASP Ploiești, și familia abonată la banii publici ai prahovenilor

Consiliul de Administrație al RASP Ploiești a desemnat-o pe Zoia Staicu drept director interimar al instituției. Postul a devenit vacant după demisia lui Raul Petrescu. Zoia Staicu este bună prietenă a primarului Andrei Volosevici și face parte dintr-o familie abonată la bani publici.

Zoia Staicu
Zoia Staicu

Astfel, noul director al Regiei Autonome de Servicii Publice  Ploiești lucrează dintotdeauna la stat, fiind în trecut angajată a Poliției Locale. În anul 2012 se transferă la RASP Ploiești pe postul de Șef Birou Dispecerat. Ajunge consilier local PNL în anul 2016, fiind bună prietenă cu edilul de atunci, Adrian Dobre. Mandatul său a fost controversat, fiind vorba despre o… ușoară incomatibilitate. Juriștii Primăriei Ploiești au decis că nu este nicio problemă, iar Zoia Staicu a rămas consilier local timp de patru ani, votând inclusiv bugetul insituției la care era angajată.

Eu sunt șef birou, nu director sau cenzor, așa cum prevede legea incompatibilității. Cei de la ANI mi-au transmis că pentru a nu intra în conflict de interese trebuie să mă abțin de la votarea proiectelor care privesc RASP și SGU


declara Zoia Staicu în urmă cu patru ani în legătură cu presupusa ei incompatibilitate.

Soțul – consilier personal al primarului Volosevici

Dar să revenim la familia Staicu. Soțul proaspetei directoare este Cornel Staicu, Șef Birou Blocări Auto la SGU Ploiești. În prezent, postul lui Cornel Staicu este suspendat, deoarece acesta a devenit consilier personal al primarului Andrei Volosevici. Nu am reușit să aflăm ce atribuții are domnul Staicu pe lângă edilul Ploieștiului, dar probabil că noul job este o răsplată al faptului că acesta a fost umbra lui Volosevici în campania electorală, însoțindu-l permanent (chiar și în timpul orelor de program).

Nepoata – directoare în primărie, la Direcția Patrimoniu

Carmen Bucur

Nepoata Zoiei Staicu este directorul interimar al Direcției Patrimoniu din Primăria Ploiești. Carmen Bucur este fiica surorii directorului RASP Ploiești și conduce direcția care se ocupă cu întreg patrimoniul Ploieștiului.

Vorbim aici atât despre spații comerciale, cât și despre locuințe aflate în proprietatea primăriei.

Carmen Bucur a fost abonată la plimbările pe bani publici, făcând parte cam din toate delegațiile Primăriei Ploiești la diverse evenimente internaționale. Spre exemplu, a participat atât la semnarea înfrățirii Ploieștiului cu un oraș din Grecia, dar și la excursiile organizate în proiectul „Caută eroii la tine acasă”, proiect destinat liceenilor ploieșteni, care participau la excursii în orașe precum Alba Iulia, Iași, Chișinău, Praga sau Budapesta.

Fiica soților Staicu – subaltern verișoarei

Alexandra Staicu

Și cum ce se naște din pisică șoareci mănâncă, nu se putea ca fiica soților Staicu să lucreze în altă parte decât tot la stat.

Alexandra este subalterna verișoarei Carmen Bucur la Direcția Patrimoniu. Aceasta a fost angajată în anul 2018 pe un post de consilier în cadrul direcției, până în acel moment fiind angajata ROSAL Ploiești. ROSAL este operatorul care se ocupă cu salubritatea Ploiești, facturile pentru decontarea lucrărilor fiind verificare și vizate de către RASP Ploiești!

Este adevărat că fata mea a câștigat un concurs pentru un post la Direcția de gestiune a patrimoniului din cadrul Primăriei Ploiești. Este absolventă de ASE și are un master în combaterea infracțiunilor economice. Directorul direcției este nepoata mea

Declara în anul 2018 Zoia Staicu, pe atunci și consilier local, încercând să convingă ziariștii că nu există niciun fel de problemă în faptul că fiica sa tocmai fusese angajată în Primăria Ploiești

În plus, Zoia Staicu motiva atunci că nepoata-directoare nu a făcut parte din comisia de concurs, deci nu vorbim despre o angajare „pe pile”.

Familia Staicu și PNL-ul

Ascensiunea familiei Staicu a început în anul 2010 când, sătui să se chinuie  – fiind „maltratați” de diverși șefi – s-au apropiat de PDL-ul condus de primarul de atunci, Andrei Volosevici.

Zoia făcea parte din PNL, dar a cârmit ușor cariera politică spre pedeliștii aflați la conducerea orașului, fiind văzută în timp ce împărțea pachete cu cozonaci și vin din partea PDL pensionarilor ploieșteni.
În anul 2016 a apărut pe un loc pe lista de consilieri locali ai PNL. A prins mandatul, iar ascensiunea politică a familiei a început.

Bugetari înstăriți

Familia de bugetari Staicu deține, conform declarațiilor de avere, două terenuri agricole, unul în comuna Finta cu o suprafață de 10.500 metri pătrați (cotă parte 50%), iar celălalt în comuna Cornești cu o suprafață de 37.400 metri pătrați.

Mai au două terenuri intravilane, unul la Finta cu o suprafață de 2.000 metri pătrați (cotă parte 50%), iar celălalt la Cornești, cu o suprafață de 8.800 metri pătrați.

Mai dețin un apartament în Ploiești cu o suprafață de 80 metri pătrați (cotă parte 50%) și două case de locuit în comuna Cornești, una cu o suprafață de 30 metri pătrați și o alta cu o suprafață de 70 de metri pătrați.

Articolul precedentCifrele o contrazic pe Turcan: ajutorul social nu reprezintă un lux
Articolul următorComisarul șef al Poliției Eforie, Cornel Gabriel Coteanu, trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...