PSD și-a atins cele trei obiective majore în privința bugetului pentru anul 2022

Liberalii sunt nemulțumiți pentru că una s-a discutat la negocieri în programul de guvernare și alta se regăsește în buget

PSD și-a anunțat victoria „bugetară” după ce a reușit să includă în proiectul de Buget sumele necesare pentru atingerea principalelor trei obiective politice pe care și le-a propus pentru anul 2022.  Astfel, cele trei măsuri, populare, sunt: creșterea veniturilor pentru jumătate din populația României și asigurarea protecției sociale pentru cele mai vulnerabile categorii; alocarea celui mai mare buget pentru investițiile publice; creșterea cu peste 7% a sumelor alocate în domeniul Sănătății pentru combaterea pandemiei și pentru dezvoltarea sistemului sanitar.

Potrivit comunicatului social democraților, toți copiii din România vor beneficia de o alocație majorată în noul an, concomitent cu creșterea veniturilor pentru toți pensionarii. „În plus, 2,5 milioane de seniori vor beneficia de un ajutor suplimentar pentru a face față creșterii prețurilor la energie, alimente și medicamente. Mai mult, 2,5 milioane de consumatori casnici vulnerabili vor fi sprijiniți de Guvern pentru plata facturilor la energie”, transmite PSD.

Totodată, PSD  susține că pe lângă angajamentele din Programul de Guvernare, în buget au fost incluse sumele pentru majorarea salariilor profesorilor și ale unor categorii de personal medical, dar și faptul că s-au alocat 88,8 miliarde de lei pentru investiții (n.r. 6,7%, deși PNL negociase pentru cifra de 7%), cu o creștere consistentă de peste 20% pentru infrastructura de transport.

De asemenea, afirmă social democrații, proiectul de buget mai conține sumele necesare pentru finanțarea altor măsuri incluse la cererea PSD în Programul de guvernare, printre acestea aflându-se cele privind schemele de ajutorare a IMM-uri, reluarea acordării voucherelor de vacanță (pentru bugetari) pentru susținerea industriei HoReCa sau compensarea pierderilor suferite de TAROM și CFR Călători din cauza pandemiei.

Reamintim că proiectul bugetului de stat va fi supus dezbaterii și votului în plenul Parlamentului în această joi, iar astăzi, începând de la 14.00, bugetele instituțiilor vor intra în comisiile de specialitate pentru aviz, urmând ca de la ora 18.00 să intre în comisiile reunite de buget-finanțe. Senatorii și deputații au avut termen limită ca până la ora 12.00 să depună amendamente la proiectele bugetului de stat și la cel al asigurărilor sociale de stat.

Cîțu, dezamăgit de premierul Nicolae Ciucă

Articolul precedentOmicron și Delta ar putea crea un virus mult mai periculos
Articolul următorUn tramvai 100% nou a fost distrus de călători, încă din prima zi de circulație