Sursă foto: stirileprotv.ro
Sursă foto: stirileprotv.ro

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, susține că legea bugetului de stat este „o bătaie de joc.” Mai mult, fostul lider liberal e de părere că în cel mai scurt timp, coaliția formată din Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) va declara legea un „secret de stat”, iar banii vor fi „cheltuiți pe ascuns.”

„Este pentru prima dată când Guvernul adoptă proiectul legii bugetului de stat, fără a avea în vigoare Legea pentru aprobarea plafoanelor cadrului fiscal bugetar. Este o încălcare explicită a legii privind finanțele publice și a legii responsabilității fiscal-bugetare”, a scris președintele partidului Forța Dreptei pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban: „Legea bugetului de stat să fie declarată oficial secret de stat”

Mai mult, fostul premier a mai susținut că este o premieră faptul că bugetul de stat se aprobă fără întrunirea CSAT.

„Orice hotărâre adoptată trebuie să aibă loc printr-o ședință convocată a CSAT. În schimb, probabil pentru a ascunde de ochii publicului majorările de 20-30% ale bugetelor unor servicii, au inventat o „procedură de lucru” care nu are niciun fel de bază legală”, e de părere Ludovic Orban.

Fostul membru al Partidului Național Liberal (PNL)  a mai precizat că nu a existat până acum un termen atât de scurt pe care să îl aibă parlamentarii la dispoziție pentru a formula amendamentele necesare.

„O altă încălcare grosolană a legii, respectiv a Regulamentului Camerei Deputaților și Senatului, care stabilește un termen de 5 zile”, mai spune Orban.

De asemenea, președintele Forței Dreptei e de părere că legea bugetului de stat va fi declarată de către coaliția „toxică” PSD-PNL oficial „secret de stat”.

„Mai rămâne ca, în curând, legea bugetului de stat să fie declarată oficial secret de stat și banii acestei țări să fie cheltuiți pe ascuns, fără constrângeri, fără ca cineva să mai poată avea ceva de spus”, a concluzionat fostul președinte al PNL.

Reamintim că Ludovic Orban, alături de parlamentarii dezafiliaţi de la grupurile PNL, a depus, luni, la Tribunalul Bucureşti, solicitarea de înregistrare a partidului Forţa Dreptei. El și-a propus ca noul partid să devină „o forță politică redutabilă.”

Orban consideră PNL-ul „prizonier într-o coaliție de guvernare”

Articolul precedentCertificatele COVID, valabile doar 9 luni în Uniunea Europeană
Articolul următorRafila: „Este responsabilitatea acestei coaliții. PSD şi-a făcut treaba”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.